Da li ćemo dobiti i treću dozu kineske vakcine? Odluka zavisi od dve stvari

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima građanima koji su vakcinisani sa dve doze kineskog cepiva preporučeno je da prime i treću dozu

  • 43
Sinopharm Sinofarm vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

- U Srbiji se radi istraživanje efikasnosti, odnosno efektivnosti svih vakcina koje imamo – kaže premijerka Srbije Ana Brnabić.

Prema njenim rečima, istraživanja se odnose za sve četiri vakcine kojima se u Srbiji sprovodi imunizacija protiv korona virusa - i za Sinofarm, i za Fajzer, i za Spunjik, i za AstraZeneku.

- U ovom trenutku naši pokazatelji su jako dobri. Sve ostalo što se tiče eventualne treće doze prepustila bih stručnim službama da savetuju Vladu Srbije i Krizni štab. U ovom trenutku mislim da se ne razmatra davanje treće doze, ali ako to bude bila preporuka proizvođača to će pre svega biti uzeto u obzir, kao i analize koje mi radimo – istakla je Brnabić.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji su takođe koristili „Sinofarmovo“ cepivo protiv korona virusa preporuka je da osobe koje su vakcinisane dobiju i treću dozu kako bi stekle veću količinu antitela koja će ih štititi od kovida-19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    5. april 2021 | 12:31

    Ni ja, a ni moja porodica, prijatelji i okruženje nećemo primiti vakcinu,po ceni otkaza, po ceni progona i odricanja svega. Tako da, nastavite vi vaše, a na nama je da se izborimo pod ovim nebom za svoje mesto..

  • Dragan

    5. april 2021 | 12:26

    Sve je već odavno kao zastrašujuća groteska i podseća me na pesmu 3 čaše; " Prvu pijem da preguram noć, drugu pijem jer nisi više moj, treću za ljubavi stare.." 'Ajd živeli!

  • Pitam?

    5. april 2021 | 12:20

    Kome da se jave ljudi koji imaju posledice posle revakcinacije?? A ima ih, i to dosta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA