≫ 

Brazil odbio uvoz ruske vakcine Sputnjik V

Ana Karolina Moreira, načelnica odeljenja zdravstvenog nadzora, izjavila je da je ustanovljeno da postoje "značajni rizici"

  • 10
Sputnik V vakcina korona virus torlak Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Brazilsko regulatorno telo za medicinska sredstva ANVISA, nije odobrilo uvoz ruskih vakcina Sputnjik V.

Petočlani odbor ANVISA jednoglasno je glasao protiv uvoza Sputnjika V navodeći, između ostalog, "značajne rizike i ozbiljne nedostatke informacija", koje garantuju bezbednost, kvalitet i efikasnost preparata javlja Rojters a prenosi Tanjug.

Ana Karolina Moreira, načelnica odeljenja zdravstvenog nadzora, izjavila je da je nakon proučavanja dokumentacije koja je dostavljena, prikupljenih podataka, inspekcijskog rada i podataka dobijenih od drugih regulatornih tela, ustanovljeno da postoje "značajni rizici".

Vakcina Sputnjik V priznata je u brojnim zemljama, a ruski naučnici su na osnovu testiranog uzorka od 3,8 miliona ljudi u realnim okolnostima ustanovili da je ova vakcina 97,6 odsto efikasna.

Sputnjik V još nije dobio "zeleno svetlo" Evropske agencije za lekove, iz koje su takođe saopštili da su potrebne dodatne informacije o testiranjima i proizvodnji ovog preparata.

Video: Na Torlaku počela proizvodnja vakcina protiv korona virusa: Izvršeno punjenje prve serije Sputnjika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J....

    27. april 2021 | 08:43

    Hmmm a oni bi da im se da komplet dokumentacija pa da proizvode sami!!pa ne zakopcavaju se rusi na ledja!

  • Toma

    27. april 2021 | 09:19

    Sve je lepo i bajno osmisljeno od Drzave. Najbolji smo po primanju vakcina i po revakcinaciji u Evropi!!? Biramo sami od pet raznih proizvodjaca vakcina koju zelimo primiti, odlicno?! Ali, i,, devojku kvari,,?! Jedan primer baca senku, na organizaciju, pre svega lokalne samouprave!? Naime, u opštni Palilula, u ulici Pomenska br. 27 stanuje baka M. M. od 90 godina slabo pokretna?! Nju su zvali dva puta u razmaku od oko 15 dana da ce doci?! Evo, vec dva meseca još uvek niti ko zove i ne dolazi?! Bruka i sramota prema stariima, a stalno zuje i preko srestava informisanja da prvo penzionere vakcinisemo?! A, znaju da dodju po pet u kola kada treba da se glasa?! Gde je ovde moralna obaveza, savest i ako hocete hunanost prema starijima.

  • A

    27. april 2021 | 10:05

    Normalno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA