Samoća nije nužno i usamljenost: Korisni saveti kako da naučite da volite i podržavate sebe

Ako ste dovoljno kreativni i posvećeni svom biću samoća za vas može da bude prijatna

  • 3
Sreća Foto: Pexels/Andre Furtado

U današnje vreme, kada mnogi žive ubrzanim načinom života, veoma je teško napraviti balans i ostati u kontaktu sa sobom i svim potrebama koje imamo.

Prijatelji su važni za sreću, ali nedavna istraživanja pokazuju kako provođenje više vremena u samoći može imati i više koristi nego što mislimo.

Naučite da cenite sebe 

Verovatno vam se dešavalo da ulazite u emotivni odnos samo kako biste popunili emocionalnu prazninu.

Ali, jednom kada naučite da prigrlite sebe sa svim svojim vrlinama i manama, oslobodićete se negativne energije i cenićete sebe više nego ikada pre. 

Svaki put, kada vas neki neosnovani komentar zaboli, setite se koliko ljubavi, volje i truda ulažete u svaki svoj dan kako biste motivisali sebe da živite na najbolji mogući način. Imajte to na umu i budite sebi podrška.

Budite bolji prijatelj - ali sebi

Možda često radite neke stvari kako bi se vaši prijatelji osećali bolje, a sa druge strane u potpunosti zanemarujete vaše potrebe i osećanja.

Prisilno druženje s nekim s kim nemate puno zajedničkog znači da gubite dragoceno vreme koje možete provesti sami. Druženje sa ljudima koji vam ne prijaju može da učini da se loše osećate na kraju dana.

Vi ste jedini konstruktivni kritičar i osoba koja će sebi udeliti najiskreniji kompliment, jer znate šta se nalazi iza svakog vašeg uspeha i neuspeha.

Avantura, zabava, sreća, priroda Foto: Pixabay

Pomaže vam da se opustite

Kada vreme provodite sami, vi ste ti koji upravljate svojim vremenom i obavezama.

Iskorisite svaki trenutak samoće, posebno u današnjem svetu, jer su retki momenti bez buke koju stvaraju okolina i prijatelji.

Naučite da sebi uvek budete na prvom mestu, i ako je moguće isključite telefon i druge uređaje koji, inače, remete vaš mir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beka

    23. maj 2021 | 17:45

    Kako je ovo velika istina

  • zeljko

    23. maj 2021 | 18:45

    Dvadeset godina sam ziveo sam,priznajem da mi nedostaje samoca.

  • A. P

    23. maj 2021 | 23:35

    Nikad covek nije sam. Komunikacija postoji na sve strane. Dali u urbanim mestima, ili u prirodi samo covek treba da se krece i da ima pozitivnu energiju iako je sam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA