≫ 

Istraživanja pokazala da je namirnica koju koristite skoro svaki dan neprocenjiva za dobar imunitet

Za ljubitelje ovog mlačnog napitka to su odlične vesti

  • 0
Jogurt, probiotik Foto: Freepik.com/Sergejs Rahunoks

Naučnici su dokazali nove dobrobiti jogurta.

Već je poznato da je kao deo dručka ili večere veoma poželjna namirnica, ali nova istraživanja pokazuju da su njegova hranljiva svojstva neporcenjiva za dobar imunitet.

Izraelska studija otkrila da probiotici u jogurtu zapravo mogu smanjiti upalu i ojačati imunološki sistem, piše Eat This.

Za ljubitelje ovog napitka to su odlične vesti.

Dvoje istraživača koji su sproveli univerzitetsku studiju u Izraelu otkrili su da molekuli iz probiotika u kefiru,  koji je tečni napitak vrlo sličan jogurtu, značajno smanjuju nivo zaraženosti agensa koji uzrokuje koleru.

U naknadnoj studiji, naučnici su otkrili da su isti molekuli delovali i kao protivupalna sila protiv nekih modela virusnih bolesti.

-Naše istraživanje prvi put osvetljava mehanizam pomoću kog fermentisani mlekom probiotici mogu zaštititi od patogenih infekcija i pomoći imunom sistemu - kazao je profesor Raz Jelinek, potpredsednik za istraživanje i razvoj na Univerzitetu Ben Gurion na Negevu.

Ovo će verovatno dovesti do novih istraživanja radi većeg razumevanja, ali u međuvremenu, nalazi ove studije mogli bi biti još jedan razlog više zbog kog ćete konzumirati jogurt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA