≫ 

Izrael o smanjenju efikasnosti Fajzerove vakcine u sprečavanju infekcija: Poklapa se sa delta sojem

Efikasnost vakcine u sprečavanju infekcija i simptomatskih bolesti pala je na 64 odsto od 6. juna, saopštilo je ministarstvo zdravlja te zemlje

  • 1
Izrael, Fajzerova vakcina korona virus vakcinacija Foto: Tanjug/AP

Izrael je danas izvestio o smanjenju efikasnosti vakcine Fajzer-Bajontek protiv korona virusa u sprečavanju infekcija i simptomatskih bolesti, ali je i naveo da je i dalje veoma efikasna u sprečavanju ozbiljnih bolesti.

Pad efikasnosti vakcine se poklopio sa širenjem delta verzije i ukidanjem ograničenja fizičkog distanciranja u Izraelu, preneo je Rojters.

Efikasnost vakcine u sprečavanju infekcija i simptomatskih bolesti pala je na 64 odsto od 6. juna, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Izraela.

Istovremeno, vakcina je 93 odsto efikasna u sprečavanju hospitalizacija i ozbiljnih bolesti od korona virusa, prenosi Tanjug.

Portparol kompanije Fajzer odbio je da komentariše podatke iz Izraela, ali je citirao druga istraživanja koja su pokazala da su antitela koja je proizvela vakcina i dalje u stanju da neutrališu sve testirane varijante, uključujući delta varijantu, iako smanjenom snagom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix

    6. jul 2021 | 05:19

    Opa bato! Dakle ni dvemocni fajzer ne zaustavlja novr sojeve.. ko bi reko.. Dvaka cast Izraelu na obelodanjivanju ovih rezultaata!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA