≫ 

Kreće vakcinacija dece od 3 do 17 godina: Emirati odobrili Sinofarmovo cepivo i za najmlađe

U kliničkom istraživanju učestvovalo je 900 dece koje su zdravstvene vlasti u ovoj zalivskoj zemlji nazvale herojima

  • 13
Dete, deca, korona virus, koronavirus

Foto: Pixabay

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) počeće da isporučuju kinesku vakcinu Sinofarm protiv korona virusa za decu od 3 do 17 godina, objavila je danas vlada UAE na Tviteru.

Pozivajući se na Ministarstvo zdravlja, vlada je saopštila da je odluka o vakcinaciji dece usledila nakon kliničkih ispitivanja i opsežnih procena, ne navodeći nikakve detalje, piše agencija Rojters, a prenosi Tanjug.

Naime, u junu je sprovedeno ispitivanje u kom je učestvovalo 900 dece.

 

Zvaničnici UAE zahvalili su deci koja su bila deo kliničkih studija na praćenju efikasnosti i nuspojava, opisujući ih kao heroje, piše National.ae.

- Želeo bih da zahvalim svima koji su preuzeli inicijativu da se regrutuju i učestvuju u ovoj studiji kako bi podržali napore naše zemlje u borbi protiv pandemije - izjavio je dr Naval Al Kabi, glavni istraživač za treću fazu ispitivanja Sinofarmove vakcine u UAE.

Ova zalivska arapska država, koja ima jednu od najvećih stopa imunizacije u svetu, već je isporučivala vakcine Fajzer/Bajontek za decu od 12 do 15 godina.

Građani UAE mogu da, pored Sinofarmove, prime i Fajzer/Bajontek i Moderninu vakcinu protiv korona virusa.

Ministarstvo zdravlja Emirata je saopštilo juče da je 78,95 odsto stanovnika UAE, od približno devet miliona, primilo jednu dozu vakcine, dok je 70,57 odsto potpuno vakcinisano.

Video: Šta su to vakcine i kako funkcionišu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA