Šta leti stvarno bolje rashlađuje - topao čaj ili sladoled? Doktor za Telegraf razrešava dilemu

Svakog leta slušamo istu priču kako "nisu Rusi ludi što leti piju vruć čaj, a zimi jedu sladoled", ali sada konačno imamo i pravi odgovor da li su baš uvek u pravu

  • 4
Devojka sa sladoledom i čaj, sladoled, girl, ice cream, tea Foto: Shutterstock, Pixabay

Kad krenu tropske temperature, svi se pozivamo na njih kako bismo jeli omiljenu poslasticu - sladoled. Tvrdimo da on rashlađuje, da nam pomaže da lakše pregrmimo letnje vrućine, ali uvek se nađe neko ko nas ubeđuje da time sebi činimo medveđu uslugu i da će nam posle pojedenog sladoleda biti još toplije. Takođe, nudi nam i alternativu za rashlađivanje - topao čaj.

Da li je ova vrsta saveta zaista korisna ili ne?

Dr Saša Plećević, poznatiji kao Doktor FeelGood, objašnava u kojim situacijama je ispijanje toplog čaja korisnije za organizam od uživanja u hladnom, kremastom sladoledu, ali i obratno - kad je bolje pojesti sladoled nego popiti topao čaj.

@zona_zdravljaTopao čaj umesto sladoleda tokom vrelih letnjih dana? 🌞♬ original sound - zona_zdravlja

Dakle, ako primetite da je vlažnost vazduha visoka, sklonite šoljicu toplog čaja u stranu i navalite na sladoled. Ali, ne zaboravite da kombinacija šećera i masti u većoj količini može da bude pogubna po dobru liniju, pa ipak budete umereni u količini.

Inače, dr FeelGood autor je prvog i jedinog ONLINE programa "Zona zdravlja" po promo ceni od 3.999 dinara mesečno, a koji uključuje besplatan fitnes bicikl sa tabletom i potrebnim rekvizitima na revers, besplatan pregled, personalizovan program ishrane, individualno programiran trening, 24-časovnu kontrolu i podršku, kao i njegove savete lično. Dovoljno je samo 30 minuta tri puta nedeljno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA