≫ 

Vakcinisani koji se zaraze koronom greše u jednoj stvari: Dr Adžić otkriva kako da se sačuvaju

Poštovanje mera u vidu nošenja maske, održavanja fizičke distance i održavanja higijene je neophodno, i pored vakcinalne zaštite

Tatjana Adžić doktor covid korona virus pacijent bolnica Foto-Ilustracija: Tanjug/Nikola Anđić, Shutterstock

Najveći broj zaraženih korona virusom koji su morali da budu hospitalizovani nisu vakcinisani ili su vakcinisani samo jednom dozom cepiva.

Ipak, ima i onih koji su primili obe doze vakcine, a ipak su završili u bolnici. Ovakva situacija događa se ne samo u Srbiji, već širom sveta.

U čemu greše vakcinisani obema dozama koji su ipak dobili kovid-19 pitali smo doc. dr Tatjanu Adžić Vukičević, direktorku kovid bolnice u Batajnici.

- Verovatnoća da se vakcinisane osobe razbole od kovida-19, ukoliko nose maske i poštuju mere, vrlo je mala - kaže doc. dr Adžić Vukičević za Telegraf.

- Međutim, treba imati na umu da imunitet posle prve i druge doze vakcine kratko traje, najviše šest meseci i zbog toga bi trebalo da primimo i treću dozu.

Prema njenim rečima, osobe koje su primile obe doze vakcine i potom se ipak razbolele od kovida-19, ne bi trebalo da “preskoče” primanje buster doze.

- Kao i svi koji su preboleli kovid-19, posle šest meseci trebalo bi da prime i treću dozu vakcine - kaže direktorka kovid bolnice u Batajnici.

Video: Kon: Kako neko moze da radi u zdravstvu, a nije vakcinisan?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    24. avgust 2021 | 16:10

    Neko rece:NEMAM KOMENTAR! Ja imam,samo jedan! Zasto da se vakcinisem kada moram kao i onaj sto NIJE VAKCINISAN da drzim distancu,perem ruke 16 puta,nosim maske i MOGU da se zarazim isto kao i NEVAKCINISAN??????????? Samo nemojte reci,dobicu laksi oblik jer i oni koji nisu vakcinisani mogu dobiti laksi oblik,a i tezi,znam dosta takvih slucajeva,ne prolazi vam to,ne za one koji misle svojom a ne vasom glavom!!!!! Pitanje je,ZASTOO?????

  • Sima

    24. avgust 2021 | 16:26

    Dragi moji stručnjaci doktori i ostali ,uz dužno poštovanje ja lično mislim da vi nemate pojma o ovoj bolesti ,samo vratite snimak šta ste pričali od pojave ove bolesti do dana današnjeg mene je sramota a mogu zamisliti vas.

  • Brundo

    24. avgust 2021 | 16:20

    Nosite masku dok ne stigne vakcina.Stize vakcina.Vakcinisite se, vakcina je spas.Ljudi se vakcinisase.Vakcina ipak ne stiti dovoljno, nastavite da nosite masku.Na to bih da dodam samo ovo - meee, meeee, meeeeee.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA