U vakcini Moderne pronađeni "strani materijali": Japan je povukao iz predostrožnosti

Moderna je obećala da će pokrenuti istragu

  • 1
Vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Japan je danas obustavio upotrebu 1,63 miliona doza vakcine protiv korona virusa kompanije Moderna, nakon što je otkriveno da se u pojedinim ampulama nalaze "strani materijali".

Mministarstvo zdravlja Japana saopštilo je da je dobilo izveštaje iz nekoliko centara za masovnu vakcinaciju u kojima se navodi da je otkriveno da se u pojedinim neupotrebljenim dozama vakcine nalaze Moderna "strani materijali".

Japanski proizvođač lekova Takeda farmasjutikal, koja je zadužena za distribuciju i prodaju Modernine vakcine u toj zemlji, saopštila je da iz predostrožnosti obustavlja upotrebu oko 1,63 miliona doza proizvedenih u istoj prizvodnoj traci, javljaKjodo a prenosi Tanjug.

Ministarstovo zdravlja i ta kompanija navode da još moraju da prouče izveštaje o eventualnoj narušenoj bezbednosti vakcine. Kako je rečeno iz Ministarstva, Moderna je obećala da će pokrenuti istragu.

Izveštaji o kontaminaciji došli su iz osam vakcinacionih centara u pet japanskih prefektura, a prisustvo strane materije potvrđeno je u 39 ampula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA