Novi zastrašujući TikTok trend širi se munjevitom brzinom: Čupaju sebi kosu, razlog je bizaran

Video-snimak opasnog trenda pogledalo je više od 1,7 miliona ljudi, a sve je više onih koji pucanje vlasišta pokušavaju da izvedu u sopstvenoj režiji

  • 2

TikTok je već dve godine najpopularnija društvena mreža među mlađom populacijom, a ono što ih najviše privlači je mogućnost da preko noći steknu veliku popularnost.

U želji da budu poznati, korisnici TikToka iz dana u dan smišljaju nove izazove i trendove koji su često neprimereni, ali i opasni po život. Na njih najčešće odgovaraju deca, misleći kako će tim gestom biti omiljeni na mrežama, ali i u društvu.

Poslednji u nizu opasnih trendova snimio je frizer koji čupa kosu mušteriji do te mere da se čuje pucanje vlasišta. Video-snimak pogledalo je više od 1,7 miliona ljudi, a najmlađi su odmah potrčali da ga isprobaju.

Stručnjaci, ali i kompanija TikTok upozorili su na opasnost ovog trenda, podvlačeći da pucanjem vlasišta može doći do povreda.

Šta je pucanje vlasišta?

- Ovim postupkom se odvaja koža glave od lobanje, i to je zapravo razlog zbog kog se čuje pucanje - objašnjava doktor Entoni Džoun, plastični hirurg.

Pojedini korisnici TikToka koji su isprobali ovaj trend tvrde da su se pucanjem vlasišta rešili glavobolje i migrena i da ne vide ništa loše u tome.

- Molim vas, ne radite to! Možete se povrediti i izazvati krvarenje glave - upozorava dr Entoni.

Dermatolozi takođe ukazuju na posledice koje ovaj opasan trend može da izazove.

- Zabrinuta sam da se na ovaj način oštećuje folikul, odnosno živi deo kose. Pucanjem vlasišta može da se izazove upala i da se stvore ožiljci - upozorava dermatolog Mona Gohara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA