≫ 

Žena 335 dana bila pozitivna na koronu: Lekari u čudu

Ona je hospitalizovana u kovid bolnicu u proleće 2020. godine, a posle 10 meseci od pojave prvih simptoma testirana je ponovo i utvrđeno je da i dalje ima korona virus

  • 2
Virus korona test bris PCR Foto: Shutterstock

Neimenovana žena (47) iz Merilenda (SAD) koja se lečila od leukemije, korona virusom bila je zaražena čak 335 dana, što je najduže ikada zabeleženo, objavljeno je u jednoj studiji koja se bavi njenim slučajem.

Ona je hospitalizovana u kovid bolnicu u Merilendu u proleće 2020. godine, a posle 10 meseci od pojave prvih simptoma testirana je ponovo i utvrđeno je da i dalje ima korona virus.

Žena koja je inače imunokompromitovani pacijent, budući da se borila se leukemijom tri godine ranije, imala je nizak nivo B ćelija koje proizvode antitela, navodi se u objavljenoj studiji.

Na korona virus testirala se i u martu 2021. godine i ponovo je bila pozitivna. Lekari su otkrili da je kod nje i dalje prisutan soj sličan onom koji je imala 10 meseci ranije, jer se razlikuje od soja koji je cirkulisao u tom trenutku.

Njen doktor, specijalista za zarazne bolesti u Nacionalnom institutu za zdravlje, rekao je da je slučaj prilično zbunjujuć i da se pacijentkinja nekada osećala dobro, a nekada loše.

- Nikada nisam čuo ni za pacijenta koji ima grip godinu dana. To je zaista dug vremenski period - kazao je on.

Inače, žena se konačno rešila infekcije u aprilu ove godine, tačno 335 dana od kada je prvi put testirana pozitivno. Od tada se nekoliko puta testirala i svaki put je bila negativna.

Kako je rečeno, objavljena studija naučnicima je pružila dragocene informacije o kovidu i zaraženim imunokompromitovanim pacijentima.

Video: Mirsad Đerlek: Ogorčeni smo jer su pojedini lekari nagovarali trudnice da se ne vakcinišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    21. oktobar 2021 | 19:38

    Odredjeni 'profesori' jedino nisu u cudu kad treba diskriminisati nevakcinisane ljude, ali nisu spremni krivicno ni materijalno da odgovaraju za dugorocne posledice vakcine. Ni drzava, ni Vlada, ni sam proizvodjac. Ako je vakcina sigurna, sto ne garantuju, moze li neko od vakcinisanih da mi objasni? Primaju nesto u telo na casnu rec, jer veruju da im vlade i proizvodjaci vakcina zele dobro? Kakvi naivci

  • Sasa

    22. oktobar 2021 | 07:22

    Testovi 😂🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA