≫ 

Đerlek: Protivnici vakcine su suicidalni

- Rekao bih da su to suicidalne, samoubilačke ideje, jer ako se ne vakcinišete velika je šansa da izgubite život - kazao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja

  • 50
Vakcina, gerontoloski centar

Foto: Tanjug/Nikola Andjic

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek rekao je da smatra da osobe koje ne žele da se vakcinišu imaju "čudne ideje".

- Rekao bih da su to suicidalne, samoubilačke ideje, jer ako se ne vakcinišete velika je šansa da izgubite život - kazao je dr Đerlek na televiziji K1.

- Delta soj je ubitačan i liči na avione bombardere. Moramo ragovarati sa profesionalcima, sa sociolozima, psihijatrima, kulturolozima koji će razgovarati sa nevakcinisanima - dodao je.

On je kazao da je trenutno barem jednom dozom vakcine u Srbiji vakcinisano 55,3 odsto stanovnika i da će sednica Kriznog štaba, kako je najavljeno, biti održana do kraja ove nedelje.

- Na sednici će biti reči o situaciji u školama, o jesenjem raspustu, o kovid propusnicama. Ono što je evidentno je da kovid propusnice daju rezultate. Pravac razmišljanja i delovanja mora biti takav da imamo što efektivnije mere, a što manje posledica, a to znači da sve mere budu usklađene sa Ustavom i ljudskim pravima - rekao je Đerlek.

On je kazao i da nije istina da se na prijem u kovid ambulante čeka sedam sati.

- Mi imamo četiri kovid trijažna centra, ali svaki Dom zdravlja ima svoju kovid ambulantu. Čeka se dva do tri sata najviše, to su podaci koje imam. Prošle godine smo imali dve kovid bolnice, ove ih imamo tri.

Oslobodili smo KBC Zemun kovid režima rada, kako bi mogli da se zbrinjavaju drugi pacijenti - rekao je Đerlek.

On je prokomentarisao i to što pojedini građani koriste "Ivermektin", za šta kaže da je korišćenje lekova koji nisu registrovani krivično delo.

- Da je "Ivermektin" delotvoran u lečenju korone, naša Agencija za lekove bi ga registrovala. Disciplina nam nikada nije bila vrlina. Mi imamo ozbiljan zdravstveni sistem, i sve van protokola lečenja je nezakonito. Na snazi je trenutno 12. ili 13. protokol lečenja - zaključio je Đerlek.

Video: Mirsad Đerlek: Ogorčeni smo jer su pojedini lekari nagovarali trudnice da se ne vakcinišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA