"Kovid ostavlja traga na ćelijama testisa": Upozorenje srpskog urologa

- Kovid infekcija utiče na sve ćelije u organizmu, pa tako i na polne i ćelije mozga - decidan je urolog prof. dr Aleksandar Milošević

  • 0
Dete, deca, korona virus, koronavirus Ilustracija; Foto: Pixabay

Koje su posledice preležane infekcije novim korona virusom i koliko kovid-19 može dugoročno da naruši zdravlje lekari širom sveta još sa sigurnošću ne znaju. Dosadašnja istraživanja pokazala su da je kovid sistemska bolest koja može da utiče na ceo organizam.

U „Uranku“ na televiziji K1 urolog prof. dr Aleksandar Milošević rekao je da kovid infekcija utiče na sve ćelije u organizmu, pa tako i na polne i ćelije mozga.

- Intimna komunikacija među mladima već je ugrožena upotrebom interneta i pametnih telefona - kaže prof. dr Milošević.

prof. dr Aleksandar Milošević, urolog Foto: Printskrin K1

- Sigurno je i da kovid utiče na polne ćelije, hormone i organe, ali i na smanjen libido. To je uzročno-posledična veza, jer smanjen libido dovodi do nepotpune erekcije, pa je samim tim i polni organ muškaraca manji. Penis se smanjuje kod onih ljudi koji nažalost najčešće preminu od kovida, jer bolest izazove duboku trombozu perifernih krvnih sudova. Koliko zapravo kovid utiče na polne organe znaćemo tek za nekoliko godina, jer smo mi trenutno i dalje u eksperimentu.

Naš poznati urolog naglašava da ima pacijente koje prati godinu dana i da je kod nekih od njih uočen trajno smanjen broj spermatozoida posle preležanog kovida.

- Kovid ostavlja traga na ćelijama testisa baš kao i na svim drugim ćelijama. Primetno je smanjenje broja spermatozoida kod pacijenata nakon infekcije, a kod nekih i do trajnog poremećaja u broju spermatozoida. Ne znamo ni nuspojave antivirusnih lekova, jer istraživanje svakog leka traje najmanje pet godina – istakao je urolog Milošević na K1.

Prema njegovim rečima, sa intimnim odnosima trebalo bi sačekati dve do tri sedmice posle infekcije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA