≫ 

Program 12-3-30 je hit za sve koji žele da smršaju: Ovako daje najbolje rezultate

Masne naslage oko struka i na bokovima muče mnoge

  • 0
Žena, fitnes, dijeta, mršavljenje Foto: Shutterstock

Zimski period kritičan je za sve one koji su skloni gojenju. Uživanje u kaloričnijoj hrani, u kombinaciji sa izostankom fizičke aktivnosti, lako dovodi do viška kilograma, posebno na stomaku, bokovima, butinama i nadlakticama.

Promena režima ishrane je ključna da bi se organizam oslobodio viška masnih naslaga, ali ako nije praćena adekvatnom fizičkom aktivnošću, proces mršavljenja će biti sporiji, a telo će izgledati opušteno i neprivlačno.

Na društvenim mrežama mnogi dele savete koje vežbe bi trebalo raditi u svrhu mršavljenja i zatezanja tela, a najveću popularnost dostigao je program simbolično nazvan “12-3-30”.

Šta to, zapravo, znači objašnjava Loren Giraldo koja je zahvaljujući ovom programu uspela da dovede figuru do savršenstva.

- Sve što vam je potrebno je traka za trčanje - kaže Loren i dodaje: 

- Podesite nagib na 12, brzinu na tri i hodajte na traci 30 minuta onoliko puta koliko možete nedeljno.

Ukoliko vam je ovaj nagib prevelik, možete ga u početku smanjiti, dok se mišići ne priviknu. Ujedno, obavezno uradite vežbe zagrevanja i istezanja pre i posle svakog treninga na traci kako ne bi bilo neprijatnih iznenađenja posle vežbanja.

Nutricionisti stalno podsećaju da je 80 odsto uspeha u gubitku kilograma “leži” u kuhinji, a 20 odsto u fizičkoj aktivnosti. Često hodanje na traci pod nagibom svakako će pomoći da se oslobodite viška kilograma na kritičnim mestima, ali bi paralelno trebalo i promeniti režim ishrane.

Najjednostavniji i najsigurniji način da telu obezbedite neophodne nutrijente jeste da ishranu bazirate na svežem voću, povrću, proteinima iz mesa i mlečnih proizvoda, uz celovite žitarice. Isključivanje šećera i njegovih fabričkih zamena, kao i alkohola i proizvoda od belog brašna pospešiće proces topljenja masnih naslaga.

Video: Dijeta prema horoskopskom znaku: Ovu hranu bi trebalo da imate u svom frižideru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA