Voditeljki nestao neuklonjeni deo tumora: "U ovakvim trenucima nađete snagu za koju niste znali da je imate"

Deo tumora nazvan Bert je naprasno nestao i voditeljka se nada da se više neće vraćati

  • 0
Niki Čepman, Nicki Chapman Foto: Instagram/nickichappers

TV voditeljki Niki Čepman (55) dijagnostikovan je tumor na mozgu pre tri godine. Voditeljka Bi-Bi-Sija koristila je humor kako bi što lakše podnela činjenicu da se razbolela. Tako je tumoru dala ime  Ber (Burt). Za "Daily Mail" je govorila o svom iskustvu tokom lečenja i kako se oseća sada kada ponovo ima svoj život pod kontrolom.

Naglasila je da je pre otkrivanja bolesti primetila probleme sa vidom koji su joj onemogućavao da lepo pročita sve reči iz jednog reda, a posle je otežano videla na jedno oko. Propusti u pamćenju su je još više uplašili i uznemirili. Zaboravila je kako da dođe od tačke A do tačke B rutom koja joj je i te kako bila poznata, a nakon toga imala je problem da se priseti imena svog producenta sa kojim radi već godinama. Javio se i otežan govor, odnosno nemogućnost izgovaranja onoga što joj je bilo na umu, a to je, začudo, prepisala menopauzi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Nicki Chapman (@nickichappers)

Kada joj je pre tri godine dijagnostikovan tumor na mozgu, uspešno joj je uklonjen dve nedelje kasnije, ali sićušni komadić - vezan u njenim cerebralnim venama - bio je na jako nezgodnom mestu i nije mogao biti bezbedno uklonjen. Skeniranjem je otkriven tumor na zadnjoj, levoj strani njene glave, meningiom koji raste na membranama koje okružuju mozak. Ali bilo je i ohrabrujućih vesti: izgledalo je da je benigno.

Upozorena je da operacija predstavlja rizik od trajnog gubitka govora, vida ili kretanja. Kada joj je prilikom postavljanja dijagnoze rečeno da može da preživi, bila je čak i spremna da prihvati gubitak vida na jedno oko, ako je potrebno. Međutim, ipak je promenila odluku i izvađen je samo jedan deo tumora. Sada je Niki prvi put javno otkrila da joj je bilo teško da prihvati da će morati da živi sa poteškoćama, ali desilo se čudo.

Njen lekar ju je pozvao i saopštio radosne vesti, u koje nije mogla da poveruje. Rekao joj je kako je tumor naprosto nestao. Upitala je zašto se to desilo, na šta joj je lekar odgovorio da se takve stvari dešavaju, ali da je i dalje moraju nadgledati i da se mogu samo nadati da se nikada neće vratiti.

- Trenutno ga nema. Nema traga – samo ožiljno tkivo, ali lekari će nastaviti da me nadziru, a ja ću sa zadovoljstvom doći na svaku kontrolu koju zatraže - rekla je Niki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA