Muči vas perutanje kože ili fleke po telu? Švajcarci su otkrili kako to promeniti

Mnogi ljudi u Srbiji imaju problem sa perutanjem kože, gubitkom pigmentacije na određenim delovima tela ili viškom melanina koji uzrokuje hiperpigmentacije

  • 0
Krema za lice, osmeh, devojka Foto: Shutterstock

Srećom, od sada na tržištu postoji švajcarski brend Eptaderm - najnoviji saveznik u nezi kože sklone ovim stanjima. Tri linije EPTA PSO, EPTA SPOT i EPTA VTLG namenjene su upravo za ova stanja kože. Bezbedne su za upotrebu u kombinaciji sa drugim terapijama za kožna oboljenja, tako da ih mogu koristiti osobe sa psorijazom, vitiligom ili hiperpigmentacijama. Zajednička karakteristika tri linije je voda švajcarskih glečera. Zbog svoje čistoće, ravnoteže minerala, hidratantnih i opuštajućih svojstava, upravo je ona upotrebljena kao baza za rastvaranje i prenos aktivnih supstanci.

Eptaderm linija EPTA PSO sastoji se od čak pet proizvoda. EPTA PSO gel za čišćenje, EPTA PSO 10 bogata emulzija, EPTA PSO 30 krema i EPTA PSO 50 PLUS krema, prilagođeni su stanju kože odnosno količini suvoće i ljuspica. Svaki proizvod zasnovan je na izuzetno efikasnim sastojcima koji utiču na izvor stanja kože, njenu mekoću i zdravlje. Najvažniji sastojak je urea koja svojim keratomodulirajućim delovanjem dokazano utiče na diferencijaciju kože i povećava lipide, hidrataciju i poboljšava transepidermalni gubitak vode. To je ujedno i sastojak koji utiče na uzrok perutanja, dok svi ostali utiču samo na simptome.

Eptaderm Foto: Promo

Cetiol® ultimate je sertifikovani emolijens, odnosno preparat prirodnog porekla koji ima jaku moć hidratacije. Kod suve kože štiti i pojačava njenu barijeru. Olivem® 1000 je sertifikovani prirodni emulgator sastavljen od konjugata masnih kiselina sa sorbitanom. Ima regenerišući efekat i pokazalo se da smanjuje crvenilo, stvara film koji štiti kožu od spoljašnjih uticaja i deluje kao emolijens, odnosno neka vrsta "omekšivača". Na kraju, Octopirox® je još jedan važan aktivni sastojak koji kontroliše rast gljivica i ima blagotvorno dejstvo na perutanje kože, a sadrži ga premaz za nokte u obliku laka EPTA PSO NOKTI.

Za sve one koje muči depigmentacija na određenim delovima tela, Eptaderm sa svojom bogatom emulzijom EPTA VTLG pruža novu šansu za stimulisanje prirodnog pigmenta. Zahvaljujući antioksidansima, aktivni mehanizam EPTA VTLG emuzlije omogućuje ponovno uspostavljanje ravnoteže metabolizma ćelija kože. Posebno se među njima ističe Inoveol® EGCG, stabilnija verzija prirodnog flavonoida iz zelenog čaja koji se vekovima koristi za detoksikaciju i usporavanje starenja kože. Vitamin C u obliku natrijum askorbil fosfata utiče na pigmentaciju, ujednačenost i čistoću tena, dok DNAge® i niacinamid podržavaju prirodni proces obnavljanja ćelija kože dajući joj posebnu blistavost. Zajedničkim delovanjem inovativnih sastojaka i pravilnom upotrebom, optimalni rezultati vidljivi su već nakon tri meseca.

Eptaderm Foto: Promo

Na kraju, hiperpigmentacije na koži uzrokuje prekomerno izlaganje suncu, postporođajne i hormonske promene ili genetski faktori. Kako bi podstakla ravnotežu ćelija i smanjenje neželjenih fleka na licu, rukama i dekolteu, EPTA SPOT linija pruža sveobuhvatnu i celodnevnu pomoć u borbi protiv hiperpigmentacija svih vrsta.

EPTA SPOT gel za čišćenje stimuliše regeneraciju kože, dok EPTA SPOT dnevna krema i noćni serum uz pomoć glikolne kiseline i sastojka ViaPure® Licorice White 97 postižu depigmentirajući efekat. Jedinstvenim proizvodima pridružuje se i EPTA SPOT SPF 50+ krema koja je posebno kreirana za negu kože sklone hiperpigmentacijama. Ona obezbeđuje vrlo visoku zaštitu od UVA i UVB zraka, ujedno kontrolišući i sprečavajući pojavu hiperpigmentacija na koži. Ima nevidljivu i nežnu teksturu koja osiguava blistavost i hidrataciju.

Eptaderm Foto: Promo

Svi Eptaderm proizvodi imaju sertifikate koji potvrđuju da nisu testirani na životinjama i da ne sadrže parabene, parfeme ili gluten, kao i da su pogodni za celu porodicu. Stručnjaci za brend Eptaderm dostupni su na sajtu i društvenim mrežama, Fejsbuku ili Instagramu, gde svakodnevno odgovaraju na direktne upite o pojedinačnim kombinacijama proizvoda iz linija EPTA PSO, EPTA VTLG i EPTA SPOT, kao i o njihovom značaju i sastojcima. Sami proizvodi se mogu naći u apotekama i online apotekama.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA