≫ 

Cveće može biti lekovito ako znamo kako se koristi: Floriterapija kao holistički pristup zdravlju

Gost podcast-a Teorija zdravlja bila je Svetlana Negić, floriterapeut i savetnik za zdravu ishranu

  • 0

Holistički pristup zdravlju podrazumeva sagledavanje čoveka kroz tri dimenzije - fizičku, umnu i duhovnu - i posvećivanju pažnje svakoj od njih.

Prirodna medicina zasniva se na holističkom prilazu zdravlju uopšte, a jedna od disciplina holističke medicine je floriterapija.

Floriterapija zauzima stav: simptomi se eliminišu pronicanjem u njihove unutrašnje razloge, obnavljanjem intimne harmonije koja predstavlja jedini put ka istinski dobrom zdravlju.

Upražnjavanje floriterapije znači ulazak u jedan dinamičan proces - preispitivanje svega što zaista ne funkcioniše u našem životu.

Traženje cveta koji leči, znači pogled unutra, upoznavanje sebe samih. Sve se to može činiti teškim nekome ko nikad to nije činio, ali upoznavanje sebe samih predstavlja jedini pravi put, jedino tada možemo da živimo kvalitetnije, spokojnije i istinski zdravo.

Floriterapija može biti dobar saputnik u proputovanju kroz naš unutrašnji svet.

- Svaka boljka ima neku svoju biljku. Cvet je katalizator saznanja - on ne eliminiše simptom već ga uravnotežava, harmonizuje čitavu ličnost. On je kao dirigent orkestra koji čuje kad neki instrument ne zvuči kako treba, ne udaljava muzičara iz grupe, već pokušava da ga usaglasi sa ostalim instrumentima - kaže Svetlana Negić, floriterapeut i savetnik za zdravu ishranu.

Opširnije pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Teorija zdravlja: Razlike u zdravstvenim i životnim navikama Kineza i Srba: Šta možemo da naučimo?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA