≫ 

Smršala je 51kg da bi sebi ispunila želje iz mladosti: Sad vozi rolere i ide na festivale

Kao vid motivacije, Laura je sastavila listu zabavnih aktivnosti koje je izbegavala zbog svog izgleda

  • 0

Emocionalno prejedanje uvek dovodi do viška kilograma, manjka samopouzdanja i "života na autopilotu". To je na svojoj koži osetila i Laura Holder (44).

Odbijala je da ima veliko ogledalo u kući, jer je mrzela svoj odraz u njemu. Godinama je svaku noć pred odlazak u krevet jela pakovanje porodičnog sladoleda, što ju je uz ostale nezdrave navike dovelo do težine od 117 kilograma.

Ali kada je počela pandemija korona virusa 2020. godine, Laura se zabrinula za svoje zdravlje. Uz to, shvatila je da mnogo toga što je želela da uradi u životu nije uspela. Njena "lista želja" gotovo da je ostala netaknuta, sve zbog kilaže. Onda se "bacila na posao" i smršala. Sada ima 66 kilograma i veliku želju da pomogne drugim "emocionalnim prejedačima" da osveste problem koji imaju i uhvate se sa njim u koštac.

- Bilo je toliko stvari u životu koje sam želela da uradim, ali zbog svoje težine nikada nisam imala samopouzdanja - iskrena je Laura.

Ova mama nagomilala je kilograme tokom trudnoće sa svoja dva sina - Frejzerom (18) i Mejsonom (14) i otkrila da se okretala hrani kad god bi joj bila potrebna uteha.

Često bi započinjala dan u restoranu i jela puno pomfrita, čipsa i masnih ćevapa.

Laura je oduvek sebe smatrala "većom" i seća se da se osećala gojaznom i tokom tinejdžerskih godina, ali je primetila da se kilogrami gomilaju pošto je rodila dvoje dece. Kad bi ih odvela u školu, svraćala je u lokalni restoran ili uzimala hranu za poneti. Grickala je čips tokom dana, nije imala kontrolu nad porcijama i uvek je imala ogromne obroke za večeru koju je završavala pakovanjem porodičnog sladoleda.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Laura Holder (@sometimes_i_adult_)

- Kad god bih bila pod stresom ili se osećala loše, odlazila bih pravo do frižidera da pojedem nešto kako bih popravila raspoloženje. Kada mi je kosa bila tamnija, stranac u vozu me nazvao "Hagrid". Druga osoba koja je radila na tezgama na pijaci nazvala me je "Džema Kolins" da bi pokušala da me uvredi. Pokušala sam da ih odbacim, ali me je to definitivno srušilo - izjavila je za "Daily Mail".

Korona je sve promenila

Kad je u martu 2020. došlo do zatvaranja zbog korona virusa, Laura je odlučila da promeni ishranu. Njena bliska prijateljica izgubila je člana porodice zbog virusa, a Laura se plašila za sopstveno zdravlje zbog nagomilanih kilograma. Počela je da broji kalorije i kontroliše veličinu porcija, birala je zdravu hranu i kuvala.

- Bila sam uplašena da ću završiti u bolnici i da neću biti tu za svoju porodicu. Nisam radila nikakve vežbe, samo sam promenila ishranu. Nisam jela do podneva i prestala bih da jedem posle 19 časova. Nenamerno sam postila i to je za mene učinilo čuda - deli Laura svoje ushićenje.

Kako bi se dodatno motivisala da istraje u nameri da smrša, Laura je sastavila listu zabavnih aktivnosti koje je izbegavala zbog svog izgleda. Njena lista je uključivala pokretanje podkasta, vožnju rolera, časove glume, igranje fudbala sa sinovima i nošenje tesne haljine. Kako je počela da mršavi, tako je stekla samopouzdanje, pa je na Fejsbuku počela da deli stvari sa svoje liste , ali i svoj napredak.

Tokom godine, Laura je već isprobala mnoge stvari sa svoje "liste želja". Sada, kad je u potpunosti povratila samopouzdanje, planira da proširi listu.

- Išla sam na svoj prvi muzički festival. Bila sam prekrivena šljokicama i Billy Ocean mi je poslao poljubac sa bine, bilo je neverovatno! Želim da pokušam da pomognem drugim ženama da nauče da vole svoja tela tako što će postati fit i zdrave - kaže ova mama.

Video: Bila je teška 172 kilograma, a za godinu dana smršala čak 70! Ne planira da se zaustavi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA