Šta je najbolje za krvnu sliku?

Da li spadate u grupu ljudi koji redovno proveravaju svoje zdravstveno stanje? Da li povremeno radite analize krvi?

  • 0
Zeleni sok od spelte Foto: Zeleni sokovi Nemet

Prethodnih godina svi smo prošli kroz težak period, susreli smo se sa raznim virusima koji ponekad ostavljaju posledice.

Generalno ceo taj period koji je za nama doneo je mnogima stres i nervozu koji su opasni za naš organizam, i zato je sada više nego ikada potrebno voditi računa o svom zdravlju. Rezultati krvne slike govore mnogo toga o našem zdravlju, zato savetujemo da što pre uradite analizu i ako je potrebno radite na popravljanju rezultata.

U ovom tekstu pružićemo vam jako važne informacije šta je najbolje za krvnu sliku, kako je regulisati i koji je najbolji dodatak i suplement za regulisanje krvne slike.

Promena ishrane - konzumiranje hrane koja sadrži potrebne nutrijente

Pored fizičke aktivnosti koja se uvek preporučuje, prvi korak u procesu regulisanja krvne slike svakako je promena ishrane. To podrazumeva da se vaši obroci zasnivaju na voću, povrću i namirnicama koje sadrže veće količine gvožđa. U ovom procesu gvožđe je jedan od najvažnijih nutrijenata, a takođe potrebno je unositi što više antioksidanata odnosno vitamina A - B - C - D - E.

Kako bi unosili što više gvožđa, potrebno je konzumirati sledeće namirnice: piletina, riba, crveno meso, džigerica, jaja, spanać, sušeno voće, pasulj, soja, kakao, žitarice, orasi, bademi, itd.

Vitamini koji su dobri za regulisanje krvne slike najviše ima: voće (limun, pomorandže, kivi), povrće (brokoli, spanać, tikvice, krompir, zelena salata), mleko, pečurke, masline, žitarice, itd.

Ali samo kvalitetnim obrocima nećete uspeti da popravite značajno rezultate, jer količina nutrijenata u njima zavisi od načina uzgoja i načina same pripreme. Zato je najbolji način za brže rezultate uzimati dodatke ishrani koji će nadomestiti nedostatak nutrijenata.

Zeleni sok od spelte Foto: Zeleni sokovi Nemet

Koristite dodatke ishrani - pažljivo birajte koji ćete konzumirati

Svakom organizmu je potrebna određena količina nutrijenata kako bi obavljao sve metaboličke procese, jedan deo možete unositi zdravijom ishranom, ali da bi rezultati bili zaista zadovoljavajući potrebno je koristiti i dodatke ishrani, takozvane suplemente.

Danas ih na tržištu ima zaista mnogo, možete ih pronaći u različitim oblicima (kapsule, tablete, praškovi, sirupi, itd), što nam otežava posao pri izboru. Svakako da se pri odabiru najpre gleda cena, zatim sastav, ali većina tih suplemenata nema sve ono što je potrebno za regulisanje krvne slike.

Istraživali smo koji su to dodaci ishrani koji zaista imaju sve potrebne nutrijente i koji daju dobre rezultate, i tako smo naišli na jedan za nas potpuno novi proizvod. U pitanju je zeleni sok od spelte, proizvod koji ne možete pronaći u svakoj apoteci.

Za razliku od svih onih suplemenata koje možete pronaći u apotekama, spelta se čuva u obliku kuglica koje su zaleđene i sve vreme se čuvaju u zamrzivaču. Na taj način sve vreme zadržavaju svoje najbitnije sastojke, a pripremaju se tako što se rastvore u vodi i pije se ujutru na prazan stomak.

Najbolji suplement za regulisanje krvne slike

Zeleni sok od spelte je prirodan suplement koji se pravi sa dodatkom omega 3 masnim kiselinama, a sadrži još 90 različitih vitamina, minerala, enzima, mikroelemenata i aminokiselina koji su potrebni za zaštitu i normalno funkcionisanje organizma.

Većina ovih sastojaka su važni za alkalizaciju krvi, odnosno održavanju pH vrednosti u krvi. U normalnim okolnostima krv je blago bazna, ali usled raznih spoljnih uticaja dolazi do njene kiselosti. Tada se stvara podloga za razne bakterije, gljivice, vežu se masne ćelije što dovodi do gojaznosti, zgrušava se krv i stvara loša cirkulacija. I na kraju sve to ima za posledicu umor, iscrprljenost, depresiju, visok krvni pritisak, dijabetes, poremećaj metabolizma, bolove u mišićima, česte glavobolje, tegobe sa varenjem, itd.

Neki od pozitivnih efekata konzumiranja zelenog soka od spelte su:

  • Jačanje imuniteta
  • Detoksikacija organizma
  • Povećanje vitalnosti (reguliše telesnu težinu i smanjuje umor)
  • Poboljšanje crevne flore
  • Regulisanje kompletne krvne slike.

Gde možete pronaći zeleni sok od spelte?

Kao što smo već rekli, ne prodaje se u apotekama ali možete poručiti online putem sajta Eliksir Vitalnosti. Na tom sajtu imate dodatne informacije o načinu pripreme, sastojcima i načinu poručivanja.

Takođe, savetujemo da pročitate komentare drugih korisnika na stranici "Reference" ali i priču kako je došlo do proizvodnje ovog soka na našim prostorima i kako je ovaj sok pomogao u borbi protiv leukemije. Pročitajte celu priču na stranici "Kako je sve počelo".

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA