Izbalansirana ishrana? Lako uz ovaj proizvod

Preskakanje obroka ili posezanje za nezdravom hranom najčešće je posledica ubrzanog tempa života i sve veće količine stresa koji ga prati

  • 1
Balans+ Foto: Imlek

Današnju ishranu karakteriše premalo raznovrsnih namirnica, pre svega mlečnih proizvoda, voća i povrća, usled čega dolazi do narušavanja crevne flore i sluzokože creva u kojima se nalazi najveći broj odbrambenih ćelija našeg organizma. Kako bismo regulisali digestivni trakt, potrebno je uneti balans u više segmenata našeg života.

-U ishrani, a generalno i u životu najvažniji su kontinuitet i dobra organizacija. Uopšteni postulati obuhvataju redovnu hidrataciju tela, antioksidanse, pravilan razmak između obroka, redovnu fizičku aktivnost i unos svih sedam grupa namirnica. Zdravim stilom života i promenom loših prehrambenih navika jedino je moguće trajno održati balans i dobro zdravlje.

Veoma je važno konzumirati funkcionalnu hranu koja sadrži vlakna i prirodne probiotike, koji deluju na razvoj mikrobiote tako što stvaraju odgovarajuću ravnotežu između patogena i bakterija koje su neophodne za normalno funkcionisanje organizma. Probiotici su efikasni u prevenciji i lečenju dijareje izazvane rotavirusom ili antibioticima, uspostavljanju normalne peristaltike creva i pozitivno deluju na respiratorne infekcije. Zbog jedinstvenog nutritivnog sastava, pored brojnih zdravstvenih prednosti, Balans+ probiotski jogurt preporučujem svojim klijentima u svakodnevnoj ishrani kako redukcionim, tako i u medicinskim dijetama, kao napitak za jednu od dnevnih užina ili dodatak jelima uz doručak, ručak ili večeru - izjavila je Ana Petrović, nutricionista.

Balans+ Foto: Imlek

Balans+ probiotski jogurt najbolji je izbor u rešavanju velikog broja akutnih i hroničnih bolesti digestivnog trakta, koji ima za cilj da poboljša broj i aktivnost mikroorganizama koji regulišu i održavaju zdravlje crevne flore uz kontinuiranu upotrebu.

Za probiotskim jogurtom ne treba posezati samo kada problem nastane, već ga treba uvrstiti u redovnu ishranu, jer ima i preventivnu funkciju.

Već godinama unazad Balans+ jogurt klinički je dokazan saveznik u održavanju probavne ravnoteže. Studija koja je sprovedena od strane KBC Bežanijska Kosa na 50 ispitanika koji su imali poremećaj digestivnog trakta potvrdila je da nakon samo 10 dana redovnog korišćenja Balans+ probiotskog jogurta dolazi do regulisanja varenja i unošenja balansa u organizam.

Ceo intervju na temu izbalansirane ishrane sa nutricionistom spec.farm Anom Petrović možete pročitati na sledećem linku.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorčivoje Vr

    30. maj 2022 | 16:52

    Moj deda nije imao to nego jeo šta je imao i kada je imao,živeo je 95 godina Bog da mu dušu prosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA