Kako postići balans u brzom ritmu današnjice?

Jogurt je jedan od najpopularnijih napitaka na svetu, smatra se hranom 21. veka, a pored ukusa koji nas je osvojio na prvi gutljaj, ističe se brojnim pozitivnim uticajima koje ima na zdravlje ljudi

  • 0
Balans+ jogurt Foto: Imlek

Jogurt sadrži kalcijum, proteine, ugljene hidrate, masti, kao i nekoliko vrsta vitamina, zbog čega se danas smatra nezaobilaznim delom zdrave i izbalansirane ishrane. Pored toga, najpoznatiji je izvor probiotika, "dobrih bakterija", koje održavaju balans organa za varenje i smanjuju digestivne probleme.

-Najveća greška koju mnogi prave jesu rigorozne i instant dijete, izgladnjivanje, a zatim prejedanje, kompenzovanje stresa, dosade i umora hranom, a zadovoljstvo isključivo odrazom u ogledalu. Nadimanje, gorušica, mučnina, nauzeja, gasovi, rano zasićenje, zatvor, dijareja, bol, samo su neki od simptoma nebalansirane ishrane koja negativno utiče na rad GIT-a menjajući njegovu peristaltiku, pražnjenje i bakterijsku floru. Promena životnih navika može uticati na simptome dispepsije.

Balans+ jogurt Foto: Imlek

Iz ishrane je potrebno isključiti, ili u startu smanjiti, začinjenu, slatku, slanu i prerađenu hranu, kao i industrijske sokove, alkohol, cigarete i kofeinske napitke koji iritiraju sluzokožu creva i izazivaju upalni proces. Svojim klijentima preporučujem hranu koja sadrži vlakna, prirodne probiotike i probiotike. Probiotici su živi nepatogeni mikroorganizmi koji u adekvatnim količinama poboljšavaju mikrobnu ravnotežu gastrointestinalnog trakta.

Iako postoje različiti izvori i forme probiotika, moja preporuka je probiotski mlečni proizvod Balans+ jogurt, jer sadrži Bifido Digestio kompleks koji se sastoji od dve probiotske kulture (Lactobacilus acidophilus LA-5 i Bifigobacterium BB-12) i probiotika oligofruktoze. Zbog jedinstvenog nutritivnog sastava, pored brojnih zdravstvenih prednosti, Balans+ probiotski jogurt preporučujem svojim klijentima u svakodnevnoj ishrani kako redukcionim, tako i u medicinskim dijetama, kao napitak za jednu od dnevnih užina ili dodatak jelima uz doručak, ručak ili večeru - izjavila je nutricionista spec. farm Ana Petrović.

Benefiti Balans+ jogurta medicinski su dokazani studijom sprovedenom od strane KBC Bežanijska Kosa. Tokom istraživanja, potvrđeno je da konzumacija Balans+ probiotskog jogurta reguliše varenje nakon samo 10 dana kontinuirane upotrebe.

Ako želite da saznate više o temi izbalansirane ishrane, pročitajte kompletan intervju sa Anom Petrović.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA