Jun proglašen za Nacionalni mesec mentalnog zdravlja u Srbiji

Ministarstvo zdravlja će sa stručnjacima iz te oblasti uraditi sve kako bi se značaj očuvanja mentalnog zdravlja približio građanima

  • 0
foto Freepik.com foto Freepik.com

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i predstavnici zdravstvenih ustanova, koje se bave mentalnim zdravljem, danas su zvanično proglasili jun za Nacionalni mesec mentalnog zdravlja u Srbiji, tokom kog će se promovisati značaj očuvanja mentalnog zdravlja

Lončar je rekao da je takva odluka usledila nakon teškog perioda koji traje duže od dve godine, od izbijanja pandemije virusa korona, a koji je uticao na mentalno zdravlje građana.

Apsolutni prioritet su pacijenti sa karcinomom

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da su kapaciteti preopterećeni kovid pacijentima, kao i strah građana da dođu u zdravstvene ustanove tokom pandemije, doveli do toga da se pojedina oboljenja kasno dijagnostikuju, te da se kasno počne sa lečenjem, ali i stvore liste čekanja, poručujući da su sada apsolutni prioritet pacijenti oboleli od karcinoma.

- Rastu liste čekanja, svuda, ne samo kod nas, jer tokom pandemije nije moglo da se radi, ali pokušaćemo da taj problem rešimo brže od drugih.

Radićemo i trudićemo se da to sve nadoknadimo, imamo nove kapacitete, bolju opremu, primili smo i mlade lekare, pred kojima je ozbiljan izazov - rekao je Lončar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA