Primetio krv u mokraći, pa završio na operacionom stolu: Stanje koje je imao vrlo je retko

Interseksualnost je u većini slučajeva urođeno stanje, međutim, interseks anatomija se ne pojavljuje uvek na rođenju

  • 0
Tužan muškarac, tuga, depresija, anksioznost Foto: Shutterstock

Muškarac iz Kine koji je u medijima predstavljen kao Čin Li (33) promenio je svoje ime kako bi zaštitio identitet, a sve to zbog njegove neobične zdravstvene priče.

Naime, Čin je nedavno saznao da je rođen kao interseksualac, odnosno da pored muškog polnog organa ima i jajnike i matericu.

Kako kaže, kod lekara je otišao jer je primetio krv dok je mokrio. U toku pregleda, doktori su ustanovili da Čen pored muškog, poseduje i ženske reproduktivne organe.

Srećom, i za ovaj problem, postoji rešenje, odnosno operacija koju je Čen imao odmah po postavljanju dijagnoze.

Nakon operacije uklanjanja jajnika i materice, njegov hirurg Luo Siping rekao je da se Čen "brzo smirio i da mu je samopouzdanje vraćeno".

- Može da živi svoj život kao muškarac, ali ne može da se razmnožava jer njegovi testisi ne mogu da proizvode spermatozoide - dodao je hirurg.

Šta je interseksualnost?

"Interseks" je opšti pojam koji se koristi za različita stanja, po kojima je osoba rođena sa reproduktivnom ili anatomijom polnih organa koja nije u skladu sa tipičnim definicijama muškog ili ženskog. Na primer, osoba može da se rodi kao devojčica i da tako izgleda, međutim, unutrašnja anotomija je potpuno muška.

Takođe, osoba može biti rođena sa genitalijama koje izgledaju negde između tipičnih muških i ženskih, odnosno, devojčica može da se rodi sa vidno uvećanim klitorisom, ili bez vaginalnog otvora; ili dečak sa izrazito malim penisom.

Interseksualnost je u većini slučajeva urođeno stanje, međutim, interseks anatomija se ne pojavljuje uvek na rođenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA