Opekotine od sunca ili od pegle? Neugodnost je ista, a rešenje je vrlo jednostavno

Opekotine su jedna od najčešćih vrsta povreda, bilo da su u pitanju opekotine izazvane izlaganjem suncu ili opekotine u domaćinstvu

  • 0
Ležaljka bazen sunčanje Foto: iStockphoto.com_vladans

Iako je najbolje pokušati da ih potpuno izbegnete, važno je da se o njima pravilno brinete kada se pojave. Pomoć lakšim opekotinama se može pružiti kod kuće, a najbolji saveznik u tome je IRIX® sprej.

Opekotine su vrsta termičke povrede uzrokovane izlaganjem sunčevom zračenju, različitim izvorima toplote, otvorenim plamenom ili trenjem. Stepeni opekotina se kreću od prvog do trećeg stepena. Opekotine prvog stepena smatraju se površinskim povredama gde su crvenilo i otok vidljivi na površini kože i izazivaju nelagodnost, ali nema potrebe za medicinskom intervencijom. Opekotine drugog i trećeg stepena skoro uvek zahtevaju medicinsku pomoć, jer su veoma duboka i ozbiljna oštećenja kože.

Iako postoji veliki broj kućnih proizvoda za koje se veruje da pomažu u hlađenju opekotina, kao što je nanošenje paste za zube ili jogurta na opekotine od sunca, u ovome nema mnogo istine. Neophodno je što pre ohladiti opekotinu, što se najlakše postiže potapanjem zahvaćenog mesta u hladnu vodu. Međutim, hladna voda je samo privremeno rešenje jer se na tom mestu već razvio zapaljenski proces sa visokom temperaturom, koji je potrebno smiriti antiinflamatornim sredstvom.

Irix sprej za opekotine Foto: Promo

IRIX® sprej od 75 ml i IRIX® Forte sprej od 150 ml pružaju efikasnu prvu pomoć kod opekotina od sunca, opekotina u domaćinstvu, ogrebotina i ujeda insekata. Brzo se upijaju i ne ostavljaju trag na koži nakon nanošenja. Reč je o 100% prirodnim kozmetičkim proizvodima koji hlade, umiruju i obnavljaju površinu kože koja peče i svrbi. Inovativna formula IRIX® sprejeva sadrži ekstrakt latica ruže koji pomaže povređenom području kože, flavonoide koji mogu smanjiti upalu te ubrzati proces regeneracije kože, alkohol koji brzo i efikasno pruža osećaj hlađenja i voskove koji stvaraju negujući zaštitni sloj na koži.

Sprej treba naneti odmah nakon nastanka opekotine i nanositi nekoliko puta dnevno do nestanka ili smanjenja simptoma. IRIX® sprejeve mogu koristiti svi odrasli i deca starija od 3 godine.

IRIX® i IRIX® FORTE sprejevi dostupni su u apotekama širom Srbije, a više informacija o samom proizvodu pročitajte ovde.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA