Pojavila se fotografija pacijenta sa odmaklim slučajem majmunskih boginja: Ovo je potpuno jezivo

Ovaj slučaj ilustruje potencijalnu težinu infekcije majmunskim boginjama u okruženju teške imunosupresije i nelečene HIV infekcije, naveli su lekari

  • 5

Zbog pogrešne dijagnoze – opekotina od sunca, a ne majmunskih boginja, muškarac oboleo od ove bolesti doživeo je nekrozu tkiva nosa.

Majmunske boginje uzrokovale su da tkivo u nosu muškarca obolelog izumre nekoliko dana nakon pogrešno uspostavljene dijagnoze. Naime, muškarcu koji je oboleo od majmunskih boginja greškom su dijagnostikovane opekotine od sunca, prenosi Yahoo.com

Neimenovani muškarac u četrdesetim godinama prvobitno je otišao kod porodičnog lekara žaleći se na crvenu tačku na vrhu nosa, koja je greškom okarakterisana kao opekotina od sunca. U roku od tri dana, crvena tačka na nosu pretvorila se u mrtvo tkivo, napisali su lekari iz Nemačke u izveštaju objavljenom u ponedeljak u medicinskom časopisu Infection.

On je takođe imao lezije od majmunskih boginja na penisu i u ustima, navedeno je u izveštaju.

Od maja ove godine, 39.047 ljudi je dobilo majmunske boginje u zemljama u kojima nisu endemske, pokazuju podaci američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Testovi su otkrili da muškarac koji ranije nije bio na pregledu na polno prenosive bolesti ima nedijagnostikovan sifilis i HIV koji je napredovao u AIDS, što je uzrokovalo ozbiljno oslabljen imuni sistem.

„Ovaj slučaj ilustruje potencijalnu težinu infekcije majmunskim boginjama u okruženju teške imunosupresije i nelečene HIV infekcije“, napisali su lekari.

Pol Hanter, profesor medicine na Univerzitetu u Velikoj Britaniji, rekao je za MailOnline da velike boginje, srodnik majmunskih boginja, mogu da izazovu smrt tkiva - poznatu kao nekroza - u lojnim žlezdama, koje se nalaze na koži na nosu i licu.

S obzirom na „veoma sličan obrazac bolesti kod majmunskih boginja“, verovatno će se to desiti i u teškim slučajevima virusa, rekao je on.

Posle nedelju dana lečenja tabletom protiv velikih boginja koja se može koristiti i za majmunske boginje, kao i lekovima za HIV i sifilis, lekari su rekli da su se lezije na koži obolelog čoveka osušile, a nos mu je postao manje otečen.

Fotografiju možete pogledati na OVOM LINKU

Video: Sve o majmunskim boginjama: Zašto je vekovima stara bolest obavijena velom misterije?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    18. avgust 2022 | 16:51

    Када је нешто болесно, онда кипи болест на св е стране...

  • Srkimaja

    18. avgust 2022 | 23:25

    Koga napadaju ove majmunske boginje? Vidite da Bog sve regulise na ovom svijetu....

  • JO

    18. avgust 2022 | 20:23

    Odlična slika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA