≫ 

Doktori tvrdili da dečak ima astmu, roditelji nisu verovali: Posle 5 godina su saznali uzrok kašlja

Dečak je punih pet godina imao agresivan kašalj koji bi nekada trajao satima

  • 1

Marli Enjaković (8) je do svoje treće godine života bio uobičajen dečak i ponašao se kao i njegovi vršnjaci. Međutim, kako kažu njegovi roditelji Džej i Skaj, Marli je jedan dan počeo naglo da kašlje, te su mu doktori dijagnostikovali astmu.

Njegova majka nije bila sigurna u dijagnozu lekara, jer joj je, kako kaže, nešto govorilo da sa njenim sinom nešto nije u redu. Punih pet godina nije mogla da dođe do zaključka šta se dešava sa zdravljem njenog sina.

Marlijev otac, Džej Enjaković, rekao je da su Marlijevi problemi uticali na njegovu sposobnost da se bavi sportom, te je počeo da jede mnogo hrane.

- Bavio se i košarkom i fudbalom, a onda je sve krenulo nizbrdo. Nije mogao da završi svoj trening, jer mnogo kašlje. Počeo da jede mnogo hrane i tada smo supruga i ja počeli da postavljamo pitanja i da istražujemo, jer smo imali osećaj da to nije astma - kaže Džej.

Marlijev kašalj je počeo da se pogoršava u decembru 2021. godine, čak toliko da je kašljao satima, a nekada bi i povratio.

- Jednom je bio toliko loše da smo ga hitno odvezli u bolnicu, ali su mu pluća bila toliko upaljena da lekari nisu mogli da vide uzrok problema. On je primljen na odeljenje intenzivne nege, gde je i operisan - kaže Džej.

U toku operacije, doktori su pronašli uzrok njegovog petogodišnjeg kašlja, a u pitanju je plastični cvet, koji se zaglavio u Marlijevom grlu.

- Bila sam šokirana, ali mi je laknulo što smo konačno dobili odgovor. Sve vreme sam se plašila da je u pitanju urođena bolest, ali kad sam čula da je u pitanju strano telo, osetila sam olakšanje - kaže Marlijeva majka.

Iako su lekari uspešno uklonili igračku, Marlijevi simptomi su se na kraju vratili zbog oštećenja njegovog jednjaka. On je odveden u bolnicu gde se puna četiri meseca hranio na sondu.

Marli uskoro treba da bude podvrgnut operaciji kako bi doktori popravili oštećenje.

- Moja poruka ostalim roditeljima je da, ako osećate da nešto nije u redu, samo nastavite da se trudite. Drago mi je što jesam, jer to znači da je Marli danas s nama - rekao je Džej.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA