≫ 

Mesec dana nije mogla da vrši nuždu, hiljade ljudi počelo da prati njen problem na "TikTok-u"

Do danas ona nema odgovore na to šta je izazvalo njen problem sa crevima i mora da nastavi sa testovima

  • 5
Cherine Docherty Foto: Instagram/cherinedocherty

Ketrin Dočerti je u februaru ove godine razvila misteriozno stanje koje je dovelo do toga da nije mogla da vrši veliku nuždu. Svakih mesec dana odlazila je u bolnicu kako bi primila lekove koji su joj pomagali da ide u toalet. Ipak nakon nekoliko meseci i ovaj tretman je prestao da joj pomaže, prenosi "Insider“.

Ona je tokom jula objavila video na "Tik Tok-u" na kojem je pokazala svoj prilično naduven stomak i primetila da izgleda kao da je u osmom mesecu trudnoće. Nakon toga, redovno je ažurirala videe svog stanja, ponekad i više puta dnevno. Pričala je o svojim posetama bolnicama i frustraciji jer nema odgovor na svoje stanje.

Od tada, Ketrin (39) koja živi u Škotskoj, stekla je više od 100 hiljada pratilaca koji su želeli da prate njenu borbu.

Uspela je da se poveže s ljudima koji prolaze kroz isti problem, ali im je bilo previše neprijatno da odu kod doktora.

U jednom momentu lekari su odlučili da joj postave kesu za kolostomu.

U video-snimcima krajem jula Ketrin kaže kako ima problem s disanjem i kako je zabrinuta za svoje stanje jer pored ovog problema ima hroničnu bolest bubrega trećeg stadijuma, kao i astmu.

@cherineandcathydollIm so done with being like this 🥲🥲♬ original sound - Cherine

Tada su doktori odlučili da je odmah operišu i da joj stave kesu za kolostomu. Iako je ova operacija Ketrin ponudila olakšanje, njen život je i dalje traumatičan. Rekla je da od tada ne spava jer se plaši da će joj kesa eksplodirati, pa je sve vreme prilično iscrpljena.

Do danas ona nema odgovore na to šta je izazvalo njen problem sa crevima i mora da nastavi sa testovima.

Lekari su pomenuli nekoliko bolesti kao što su inflamantorna bolest creva i lenja creva, ali konačne dijagnoze nema.

Tokom borbe sa svojim stanje Ketrin svakodnevno obaveštava svoju zajednicu na "TikTok-u" o iskustvu nakon operacije, o bolovima i prvom pražnjenju nakon operacije. Jednom prilikom je izvestila i svoje pratioce o jednom incidentu koji joj se dogodio dok je spavala.

Kazala je kako joj je kesa za kolostomu pukla dok je još ležala u bolnici i bila pod anesteticima, pa nije ni mogla da se seti šta je medicinska sestra rekla kada je došla i zatekla prilično neprijatan prizor u njenom krevetu.

Ketrin je bila iznenađena jer je u komentarima dobila samo poruke podrške i predloga kako da reši svoj problem, bez negativnih kometara. Kaže da je srećna jer je ohrabrila ljude širom sveta koji imaju isti problem kao i ona da progovore o ovom stanju i "podele istu muku" sa drugima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    26. avgust 2022 | 14:13

    Ovaj problem sam i ja imala i patila se dve pune godine dok nisam sama nasla sta mi je i resila ga. Lekari su mi govorili takve gluposti od kojih mi je bilo gore. Potrošila sam mnogo novaca i radila brdo analiza i pregleda i na kraju uspela da nadjem sta je razlog

  • Перагеније

    26. avgust 2022 | 14:00

    Animus tristis in corpore sano Mens desperata in corpore sano Mens conterrita in corpore sano

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA