• 0

Kako su naše legende pobedile dijabetes

Savremen način života, nedovoljna fizička aktivnosti i iznad svega stres - glavni su uzroci sve većeg broja onih koje pogađa „tihi ubica“ 21. veka – dijabetes tip 2

  • 0
Boža Maljković, Halid Bešlić

Boža Maljković, foto: Luka Jovović PET MAGAZINE, Halid Bešlić, foto: Mirza Studio

Ova moderna pošast pogodila je i naše čuvene legende, ali srećom, ima sve više primera koji dokazuju kako je moguće izboriti se sa povišenim šećerom u krvi i to prirodnim putem. Upravo o toj svojoj borbi - i što je još važnije pobedi nad ovom bolešću - govore i sportski autoritet Božidar Maljković i muzička zvezda Halid Bešlić. Svako iz svog ugla, ali sa istim rezultatom, ove regionalne zvezde preporučuju svoj način i veoma zadovoljni dele svoja iskustva.

- Zahvaljujući mojoj stresnoj profesiji, zaradio sam dijabetes tip 2. Na sve to, nisam baš bio ni disciplinovan u ishrani. Kao košarkaškom treneru u sekundi mi se sve menjalo, ili ti se ruši ceo svet ili te slavi. Dakle, imao sam težak, profesionalni izazov. A uvek sam se trudio da moje ekipe budu najbolje. Poneki igrač svojom glupošću mi je dizao šećer, to je sigurno, i poneki novinar, i da ne ulazim sad u to, lista bi bila dugačka - počinje svoju priču čuveni košarkaški trener Božidar Maljković, koji je, kao retko ko, tokom svoje više nego uspešne karijere promenio čak sedam država u kojima je radio i živeo. Jedan od naših najuspešnijih košarkaških trenera u Evropi i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije „zaradio je hroničnu bolest 21. veka“, ali ju je potom stavio pod kontrolu, i to na potpuno prirodan i neškodljiv način:

- Preko mojih prijatelja sam prvi put čuo za CuraLin i odmah mi se dopalo to što dolazi iz jedne ozbiljne zemlje kakva je Izrael, koja je odgajila mnoge naučnike svetskog formata i promenila istroriju sveta... A drugo što mi se dopalo jeste to što u CuraLin-u nema ni miligrama hemije. Ja sam skoro počeo da ga koristim i već sam sasvim „skinuo“ šećer i on je sad u granicama normale.

I Halid Bešlić, autor megahitova i maestralni izvođač sevdaliniki, godinama se bori sa dijabetesom tip 2 i u tome ima svu potrebnu podršku lekara. Kako objašnjava, „uz pomoć raznih tableta“ uspevao je da drži šećer koliko-toliko pod kontrolom, a onda se upoznao sa prirodnim dodatkom ishrani CuraLin-om i nakon nećkanja da ga uopšte proba, danas kaže da se ne kaje ni jednog trenutka, već naprotiv.

- U trenutku kada mi je otkriven, imao sam 14 jedinica tromesečni prosek. Sa tabletama sam ga držao pod kontrolom, ali sam tek sa CuraLin-om došao do idealnog proseka, pa mi tromesečni prosek ne prelazi 6 jedinica. Uspeo sam da dođem do idealnog stanja! Oduševljen sam! Prednost CuraLin-a je i to što je prirodan, dakle, potpuno od prirodnih sastojaka. A uz to je i veoma efikasan. Koristim ga već nekoliko meseci i moj šećer je danas u sasvim normalnim vrednostima. Idealno!

Naše legende nisu jedine koje su se uverile u efikasnost biljnog suplementa CuraLin. Reč je o 100% prirodnom dodatku ishrani, koji su 2016. proizveli lekari Kliničkog centra u Tel Avivu u Izraelu, i namenjen je onima koji boluju od dijabetesa tip 2. Svoja znanja izraelski naučnici zasnovali su na iskustvima medicine ajurveda, stare hiljadama godina, pa je iz tog razloga ovaj preparat potpuno prirodan i neškodljiv. U svojim laboratorijama usavršili su odnos različitih biljaka, među kojima su kurkuma, cimet, amla, gorka dinja, srebrna svilenica, piskavica, jambolan, ali i biljke koje rastu na obroncima Himalaja kao što su swertia chirayita (chiretta) i nepalski kutki, koje kao krajnji rezultat daju izuzetno brzu efikasnost kao pomoć u lečenju dijabetesa tip 2. Efekti su vidljivi već nakon sedam dana pravilne upotrebe, što nije svojstveno nijednom drugom biljnom preparatu!

CuraLin

Foto: PET MAGAZINE

CuraLin je, zbog svojih rezultata, već prisutan na čak 55 tržišta širom sveta - u SAD, Engleskoj, Kini, Italiji, Austriji, Španiji, Australiji…, a od sada je dostupan i na području bivše Jugoslavije. CuraLin je prihvaćen od Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, testiran i odobren od referentne laboratorije u Kragujevcu i registrovan u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.

Dr Miloš Stojanovic

Dr Miloš Stojanović, Klinički centar Srbije, foto: Luka Jovović PET MAGAZINE

Sa CuraLin-om su upoznati i endokrinolozi Kliničkog centra Srbije.

- Kombinacija klinički ispitanih biljaka utiče na snižavanje nivoa glukoze (šećera) u krvi i pomaže u regeneraciji i odmašćivanju beta ćelija pankreasa, koje su direktno zadužene za proizvodnju i distribuciju prirodnog insulina u organizmu. Studije u svetu su pokazale da je suplement CuraLin veoma efikasan i da su ljudi pomoću njega smanjili upotrebu lekova, pa čak i insulina. CuraLin je izuzetno bezbedan i dokazano nema bitnih kontraindikacija - objašnjava dr Miloš Stojanović, specijalista interne medicine sa supspecijalizacijom iz endokrinologije. On je već 30 godina na Institutu za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma pri KCS, a član je Društva endokrinologa iz SAD i Velike Britanije. U svojoj biografiji ima više od 20 stručnih radova. On dodaje i da zbog ovog poslednjeg, naučno dokazanog u kliničkim studijama, korisnici imaju osećaj potpune svežine, lakše savladavaju dnevne obaveze i u celosti imaju više energije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok