Srbin izvadio zub, pa izgubio simptome alergije na ambroziju: "Nije šala, stvarno je sve prestalo"

Ne služite se ovom metodom na svoju ruku!

  • 2
Kijanje, prehlada, alergija Foto: Profimedia/Wavebreak

Sezona je alergija i svi koji muče ovu muku piju svoje lekove za suzbijanje simptoma, ali potpuno je validno zapitati se da li će ova agonija vazda trajati, odnosno možemo li bilo kako da jednom za svagda rešimo problem koji nas ometa u našoj svakodnevici.

Jedan mladić  je primetio uzročno-posledičnu veza između antibiotika i alergije i preneo nam je svoje iskustvo.

- Sa alergijom se mučim već pet godina, a ona se pretežno ispoljavala otežanim disanjem, kašljem, otežanim snom, kijavicom i curenjem iz nosa. Alergološkim testiranjem utvrđeno je da imam alergiju na polen i ambroziju, što je znači da u sezoni ambrozije ne mogu ni da zamislim dan bez korišćenja lekova - priča.

Ove sezone simptomi se nisu odmah ispoljili, ali ga je sve stiglo u putu ka Češkoj, gde je krenuo bez uzete redovne terapiju. Svrbele su ga oči i uši, a tri pakovanja maramica kasnije prodisao je u Češkoj.

Po povratku u Srbiju simptomi alergije su se vratili, a suočio se sa još jednim problemom za čije rešavanje je bila neophodna stomatološka  intervencija. Morao je da izvadi umnjak.

Nakon vađenja zuba sledi preporučeno korišćenje antibiotika, koje je naš sagovornik, naravno, ispoštovao. Ali osim što su služili za oporavak nakon vađenja umnjaka, antibiotici su, tvrdi ovaj mladić, uklonili i apsolutno sve simptome alergije.

Da li će ovo potrajati nije ni on sasvim siguran, ali svaka ucelo prospavana noć za njega je blagoslov.

Za tretiranje alergije koju imate obavezno konsultujete lekara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • acushh

    17. septembar 2022 | 07:29

    Gde god da čovek ode, nema problema sa alergijom. Ali kada se vratiš u Srbiju, odmah počinje. To je zato što mi ama baš ništa ne preduzimamo da suzbijemo ambroziju.

  • Darija

    17. septembar 2022 | 09:04

    Ja se sećam slučaja jedne žene koja je progledala kada je izvadila zub četvorku. Do tada je bila slepa a doktori nisu imali objašnjenje za to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA