Lara je padala u nesvest zbog bolova u stomaku: Sumnjalo se na stres, a onda je stigla prava dijagnoza

Lekari su u početku bili uvereni da je tinejdžerka anksiozna, a onda su joj dijagnostikovali endometriozu od koje pati svaka deseta žena na planeti

  • 0
Lara Fox-Hill Foto: Facebook/Lara Fox-Hill

Lara Foks - Hil (16) dobila je flajer o zaštiti mentalnog zdravlja kad je pre tri godine zatražila lekarsku pomoć. Na kraju je otkrila da je neopisiv bol u stomaku bio uzrokovan endometriozom.

Ali, lekari su dugo bili ubeđeni da je tinejdžerka zapravo anksiozna i da zbog toga oseća fizičku bol.

- Imala sam 14 godina, tek sam ušla u tinejdžersko doba i počela da gradim samopouzdanje - kaže Lara za "TheSun".

Lara Fox-Hill Foto: Facebook/Lara Fox-Hill

Kad je u martu 2021. došla u bolnicu, vratili su je kući i dali joj da popije dve tablete analgetika koji se može naći u slobodnoj prodaji.

- Bilo je to u vreme lokdauna i morala sam da idem sama. Spakovala sam torbu sa stvarima za bolnicu, jer je bol bio toliko jak da sam bila ubeđena da će me zadržati. Ali, umesto toga, lekari su mi dali lekove protiv bolova i rekli mi da se vratim kući. Odvukla sam torbu do klupe ispred bolnice i jecala sve dok roditelji nisu došli po mene - priseća se ova devojka.

Lara je ubeđena da su lekari verovali kako je previše mlada da bi mogla da ima endometriozu. Stanje koje pogađa jednu od 10 žena u svetu prate obilne menstruacije, snažni grčevi i bolovi u stomaku, bol prilikom intimnih odnosa i neplodnost.

Lari je bilo potrebno 18 meseci i tri intervencije da bi uspela da reši problem koji ju je mučio.

- U jednom trenutku krvarila sam 24 sata dnevno, padala sam u nesvest tri puta nedeljno i nisam mogla da hodam. Nisam mogla da spavam i tuširala sam se satima da bih ublažila bolove tek toliko da me ne onemogućavaju da čitam - ispričala je Lara.

Posle konsultacija sa brojnim stručnjacima, u junu je otišla na poslednju operaciju i od tada se oseća preporođeno.

Lara Fox-Hill Foto: Facebook/Lara Fox-Hill

Zbog endometrioze i operacija kojima je bila podvrgnuta morala je da prekine redovno školovanje.

- Povratak na nastavu bio mi je kao nagrada. Dugo se nisam osećala dobro u svom telu - komentariše ova tinejdžerka koja sada konačno vodi normalan život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA