Prva regionalna konferencija o cističnoj fibrozi

Udruženje za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije, dana 09.11.2022. godine sa početkom u 11,00 časova u Beogradu, Dom garde, Topčider održaće Prvu regionalnu konferenciju o cističnoj fibrozi

  • 1
Konferencija o cističnoj fibrozi Foto: Promo

Konfereciju će otvoriti prva dama Srbije gđa Tamara Vučić i time je nedvosmisleno prikazan stav države u smislu ogromne podrške obolelima od cistične fibroze, navela je predsednica udruženja, Milica Perić.

Konferencija će predstaviti spoj korisnih informacija, revolucionarnih pomaka u medicini, prezentovanje različitih pristupa u lečenju obolelih od cistične fibroze. Na konferenciji će biti održana radionica koja je posvećena obuci vaspitačima iz predškolskih ustanova u kojima borave naši najmlađi borci.

Očekuje se da će konferenciji prisustvovati ministarka zdravlja gđa Danica Grujićić, direktorka RFZO prof. dr Sanja Radojević Škorić, ministar prosvete gospodin Branko Ružić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja gospodin Nikola Selaković, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković, eminentni stručnjaci u polju lečenja obolelih od cistične fibroze iz zemlje i inostranstva, predstavnici regionalnih udruženja i Nacionalne organizacije za retke bolesti.

Uz snažnu podršku države i partnersku saradnju sa državnim institucijama možemo se pohvaliti da je Srbija prva zemlja u regionu koja je uvela inovativnu terapiju lekom Trikafta i time obolelima omogućila uslovno rečeno potpuno zdrav život.

Konferencija ujedno obeležava i dan obolelih od cistične fibroze.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA