• 0

Niskokalorijski zaslađivači - Koristan alat u smanjenju težine

Prekomerna težina i gojaznost su veliki problemi javnog zdravlja širom sveta koji pogađaju više od 1,9 milijardi odraslih ljudi, od kojih je preko 650 miliona gojazno

  • 0
vaga voće povrće dijeta

Foto: Freepik

Dodatno, poslednjih godina ovaj problem je postao posebno zabrinjavajući kod mlađe populacije.

Smanjenje telesne težine zahteva promene u načinu života koji uključuju balansiranu ishranu sa kontrolisanim unosom kalorija u kombinaciji sa povećanom fizičkom aktivnošću, kako bi se postigao održiv negativan energetski balans. Svaka pojedinačna strategija koja može pomoći pojedincima da upravljaju svojim unosom kalorija i povećaju potrošnju energije, ima ulogu u naporima za kontrolu težine. Naravno, kada birate dijetu, važno je da odaberete hranu u kojoj uživate i da jedete niskokalorijski zaslađene namirnice koje mogu poboljšati ukupan kvalitet vaše ishrane.

Smanjenjem energetske vrednosti hrane i pića u kojima se koriste niskokalorijski zaslađivači, mogu pomoći u smanjenju ukupnog unosa energije, odnosno kalorija i na taj način biti koristan alat u gubitku težine i njenom opštem upravljanju. Naravno, ne možete očekivati da će sami niskokalorijski zaslađivači učiniti čudo i podstići gubitak težine. Ukupni uticaj zavisiće od količine šećera i kalorija zamenjenih u ishrani njihovom upotrebom.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok