Stravične vesti: Selin Dion obolela od neizlečive bolesti koja pretvara ljude u "žive statue"

Ona se oglasila povodom svog stanja

  • 3
Celine Dion Foto: Profimedia

Selin Dion je dijagnostikovan sindrom ukočene osobe (SPS), zbog čega se njeni mišići nekontrolisano naprežu. Ovo stanje pretvara ljude u "žive statue", jer progresivno "zaključava" telo u krute položaje.

Iako ne postoji lek za ovaj sindrom, postoje tretmani za usporavanje progresije, a Selin otkriva da čini sve što može da umanji simptome.

- Zdravo svima, žao mi je što mi je trebalo toliko vremena da vam se obratim. Svi mi toliko nedostajete i jedva čekam da budem na sceni i razgovaram sa vama lično. Kao što znate, uvek sam bila kao otvorena knjiga i ranije nisam bila spreman da kažem bilo šta na ovu temu, ali sada sam spreman - započela je pevačica i dodala:

- Dugo se borim sa zdravstvenim problemima i bilo mi je zaista teško da se suočim sa izazovima i da pričam o svemu kroz šta prolazim. Nedavno mi je dijagnostikovan veoma redak neurološki poremećaj koji se zove sindrom ukočene osobe koji pogađa jedan od milion ljudi.

Kako kaže, grčevi koje ima utiču na svaki aspekt njenog života.

- Nekada ne mogu da hodam i da pevam kao što sam to nekada mogla. Boli me što moram da vam kažem da neću biti spreman da ponovo pokrenem svoju turneju po Evropi u februaru - nastavila je Selin.

Ona otkriva da na njenom zdravstvenom stanju radi sjajan tim lekara.

- Radim naporno sa svojim terapeutom kako bih povratila snagu i sposobnost da ponovo nastupam, ali moram da priznam da je to borba. Sve što znam je da pevam, to je ono što sam radila ceo život i to je ono što najviše volim da radim. Nedostaje mi da vas sve vidim i da nastupam za vas. Da bih ponovo došla do vas, nemam izbora osim da se u ovom trenutku koncentrišem na zdravlje i nadam se da sam na putu oporavka. Ovo je moj fokus i činim sve što mogu da se oporavim. Želim da vam se mnogo zahvalim na vašim željama, ljubavi i podršci. Ovo mi mnogo znači. Čuvajte se. Budi dobar. Mnogo vas volim i zaista se nadam da ću vas uskoro ponovo videti - zaključila je Selin.

Pevačica je prvi put nagovestila svoje zdravstvene probleme u januaru kada je otkazala turneju, piše "Dailymail".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🙏

    8. decembar 2022 | 12:49

    Bog Bio uz tebe ako verujes u njega daj boze da ti pomogne I izlecis se 🙏❤️

  • Livia

    8. decembar 2022 | 16:02

    Želim ti brzo ozdravljenje zbog tvoje dece, i svera koji te obožava. Neka ti je Bog u pomoći. 🍀

  • M

    9. decembar 2022 | 14:16

    Džaba novci, džaba slava, eto zdravlje se ne može kupiti, na kraju si običan smrtnik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA