Influenserka Elena (20) preminula od raka: Ovako je govorila o svojoj bolesti i borbi

Njoj je 2016. godine dijagnostikovan Juingov sarkom

  • 1

Influenserka Elena Huelva preključe je izgubila svoju borbu sa rakom u 20. godini. Elena se šest godina borila sa retkim oblikom raka kostiju, a na društvenim mrežama je dokumentovala sve o ovoj bolesti, te su je mnogi nazivali heroinom.

Ona je početkom decembra objavila video-snimak u kom je svojim pratiocima otkrila da se njeno stanje naglo pogoršalo.

- Našli su još metastaza u mom dušniku, što je veoma opasno, kao što znate, jer tako dišemo. Nema potrebe da govorim mnogo. Šta god da se desi, znam da moj život nije bio uzaludan jer sam se borila i postigla sam ono što želim, da podignem svest o ovoj bolesti. Želim da bude jasno da sam već pobedila. Uz svu ljubav i ljude koje imam pored sebe, već sam pobedila. Na kraju krajeva, život je življenje i stvaranje uspomena sa ljudima, a ja imam mnogo dobrih uspomena sa mnogo divnih ljudi i mnogo drugih stvari. Želela bih da vam se zahvalim za svu ljubav koju ste mi uvek pružali. Volim vas - rekla je Elena tom prilikom.

Ovaj emotivan video je pokrenuo lavinu komentara, te su mnogi napisali da će se moliti za njeno zdravlje. Nažalost, njihove molitve nisu urodile plodom.

Elena je u nedelju podelila poslednju fotografiju na kojoj se drži za ruke sa članom porodice.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by ᴇʟᴇɴᴀ ʜᴜᴇʟᴠᴀ (@elenahuelva02)

- Danas sam se probudila ne baš na najbolji način, u stvari, ništa dobro, samo veliki strah. Ovo su veoma teški dani, postaju sve komplikovaniji, ali kao što znate ja sam jaka. Želim da znate da sam već pobedila, odavno. Nastavljamo, uvek. Moje želje pobeđuju - napisala je Elena.

Sutradan, na njenom Instagram profilu je objavljeno da je Elena, nažalost, preminula..

- Od jutros Elena pleše i gleda dole. Hvala ti za sve - glasila je objava.

Simptomi Juingovog sarkoma

Elenije je 2016. godine dijagnostikovan Juingov sarkom, a sa svojim pratiocima je često delila kako se oseća i kako izgledaju simptomi njene bolesti.

Eving ili Juingov sarkom predstavlja tumor maligne prirode koji se može naći u kostima, ali i u mekom tkivu. U pitanju su, dakle, tumori koji mogu da daju udaljene metastaze, čime je osnovna priroda bolest značajno lošija.

Šta je uzrok Juingovog sarkoma nije u potpunosti poznato, ali se u brojnim istraživanjima kao mogući etiološki faktor navode mehanizmi translokacija između hromozoma 11 i 22, 7 i 22, 21 i 22.

Najčešći simptom je bol, koji se obično pogoršava noću.

Drugi simptomi mogu uključivati:

  • Otok
  • Osetljivost
  • Groznica
  • Gubitak težine

Lečenje zavisi od veličine i položaja tumora, ali obično uključuje hemoterapiju, operaciju i radioterapiju. Amputacija može biti neizbežna ako rak zahvata okolne krvne sudove i nerve. Međutim, ovo se može izbeći zamenom kosti protezom ili kosti iz drugog dela tela, piše "Dailymail".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    5. januar 2023 | 13:00

    Hajte Ameri, da platite odstetu svima nama, za sve one otrove kojima ste nam bacali u vreme bombardovanja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA