≫ 

Otkrili joj tumor veličine grejpfruta u 8. mesecu trudnoće: Gubila je dah i kašljala

Ova mlada majka prošla je kroz pravi stres kada joj je pred porođaj otkriven tumor u grudnom košu

  • 0

Kao da trudnoća nije izazovna sama po sebi, ovoj devojci je otkriven tumor veličine grejpfruta na srcu kada je bila osmi mesec trudnoće.

- Kada sam prvi put videla tumor, bila sam zapanjena - rekla je Zoe Plastiras (23).

Sve je počelo u septembru prošle godine, kada joj se bližio termin porođaja, a ona je počinjala da oseća otežano disanje i druge zdravstvene tegobe, prenosi "Nypost".

- Dogurala sam do 32 nedelje kada sam počela da osećam stalni gubitak daha i imala sam kašalj - priča Zoe koja je ove simptome pripisivala neželjenim efektima trudnoće.

Uprkos tome jedan dan se odlučila da pozove hitnu pomoć, a tamo su joj savetovali da se javi u bolnicu. Nakon rendgenskih snimaka i pregleda krvne slike, otpuštena je sa dijagnozom male abnormalnosti srca.

Samo jutro nakon odlaska iz bolnice doktori su je pozvali da se hitno vrati. Tamo je saznala vesti koje su joj promenile život.

- Tada sam saznala da su mi pronašli masu veličine grepfruta u grudima i da sam bila testirana na rak.

Nakon skenera utvrđeno je da tumor ima dimenzije 6x9 centimetara.


- Videti ovoliku veličinu pored srca bilo je šokantno. Nisam mogla da verujem da je bio u meni, a da to nisam znala.

Budući da su joj simptomi bili minimalni, lekari su odlučili da Zoe prvo rodi ćerku Ofeliju u oktobru, nakon čega je urađena biopsija kojom je utvrđeno da ima Hočkinov limfom u drugom stadijumu.

Veliki stres i anksioznost doveli su do toga da joj vodenjak pukne dve nedelje pre termina, a kako porođaj nije napredovao kako treba, otišla je na hitan carski rez. U tom periodu stalno je razmišljala o tome kako će izgledati lečenje tumora i da li će biti potrebna operacija.

Spas je došao sa bebinim rođenjem. Lekari su odlučili da odbace ideju o operaciji i otvaranju grudnog koša, već su Zoe stavili na šest rundi hemioterapije.

- Bilo je veliko olakšanje što neću ići na operaciju, ali sam i jako tužna jer sam izgubila svu svoju dugu kosu.

Zoe će nakon hemioterapija opet ići na skener kako bi utvrdili da li se tumor povukao. Ako je i dalje prisutan, lekari će razmotriti još jedna krug hemioterapije ili radioterapiju.

Ona dokumentuje svoj put izlečenja na svojoj "Instagram" stranici, cilj joj je da podigne svest drugim pacijentima koji se možda suočavaju sa sličnim iskušenjima.

Sve zasluge za spas svog života pripisuje svojoj ćerkici.

- Zauvek ću biti zahvalna svojoj ćerki jer verujem da nikada ne bih pronašla tumor da beba nije sve pogurala u mom telu - kaže ona.

Bebica sada ima tri meseca, a mamini hormoni su se polako sredili i kaže da se oseća dobro.

Video: Pet trudnica rodilo blizance noćas u KC Vojvodina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA