Zanemarila je bitne simptome raka štitaste žlezde: Sada Kristina širi svest o ovoj bolesti na mrežama

Njeni simptomi su takođe uobičajeni u perimenopauzi, tako da se početni znaci nečeg zlokobnijeg mogu lako propustiti ili ne shvatiti ozbiljno

  • 0

Snažna i zdrava mama, Kristina Meknajt, sa samo 27 godina obolela je od raka štitaste žlezde. Pre samog postavljanja dijagnoze primećivala je niz znakova upozorenja koji upravo ukazuju na ovu bolest, ali ih je ignorisala i povezivala sa stresom i iscrpljenošću.

Tek kada je njen muž, Metju, primetio da nešto ozbiljno nije u redu, naterao ju je da ode kod lekara.

Patila je od umora, iscrpljenosti, ekstremne "magle" u mozgu, konfuzije, sporog dobijanja na težini, razdražljivosti, a primetila je i da joj je kosa lomljiva i da više nema motivaciju i volju za vežbanjem.

Sada. kada ima 35 godina, i majka je jednog deteta, Kristina deli svoje iskustvo na društvenim mrežama u nadi da će podići svest o ovoj bolesti.

- To je bila jedna od onih stvari za koje nisam mislila da će mi se dogoditi. Bila sam mlada, zdrava i  nisam imala nikakvu naslednu bolest štitaste žlezde u porodici - rekla je Kristina za "Independent".

@xtinamcknight My husband literally had to MAKE me go to the doctor because i kept thinking it was just my promotion at work… he could see I was struggling way more than what was normal with all of the symptoms. #thyroidcancersurvivor #thyroidcancer #thyroidectomy #thyroidcancersucks #lifewithoutathyroid #nothyroidgang #nothyroidnoproblem #papillarythyroidcancer #greenscreen ♬ original sound - Lucia 🌙

Njeni simptomi su takođe uobičajeni u perimenopauzi, tako da se početni znaci nečeg zlokobnijeg mogu lako propustiti ili ne shvatiti ozbiljno.

- Nisam mogla da radim stvari kao nekada. Moj muž je bukvalno morao da me tera da idem kod doktora jer sam stalno mislila da je to samo moje preforsiranje na poslu. Mogao je da vidi da se borim mnogo više nego što je normalno sa svim simptomima - priseća se ona.

Doktor je brzo prepoznao simptome karcinoma štitaste žlezde i primetio je kvržicu kada je pipao Kristinin vrat, a da Kristina nije ni znala da je ima.

Ultrazvuk i biopsija potvrdili su da Kristina ima rak, a zatim je imala tiroidektomiju u novembru 2014. kako bi joj uklonili štitastu žlezdu.

U januaru 2015. imala je tretman ablacijom radioaktivnim jodom kako bi odstranila sve zaostale ćelije raka.

Sledeće godine je od lekara dobila potvrdu da je sve u redu. Danas Kristina širi svest o raku štitaste žlezde na društvenim mrežama pod korisničkim imenom @shesurvivesco.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA