Muškarcima nizak libido može skratiti život

Istraživanje Japanskog univerziteta objašnjava kakva je štetnost manjak seksualnog nagona kod muškaraca

  • 0
Foto:Shutterstock

Muškarci sa niskim seksualnim nagonom su skloniji bržoj smrti, prenosi "Perthnow.com.au".

Naučnici kažu da je uporno nizak libido znak loših navika poput pušenja i pijenja, što povećava rizik od hroničnih bolesti.

Proučavali su i medicinske kartone i odgovore na ankete više od 20.000 muškaraca i žena u Japanu čak više od 10 godina, što je rezultiralo zanimljivim zaključcima.

Podaci pokazuju da su muškarci stariji od 40 godina koji nisu imali seksualni interes imali skoro dvostruko veće šanse da umru od raka, a rizik od smrti od srčanih bolesti je jedan i po puta veći.

Nalazi su ostali tačni čak i kada su istraživači uzeli u obzir druge varijable kao što su osnovni zdravstveni uslovi i nivoi vežbanja.

muškarac, krevet Foto:Shutterstock

- Iako se smatra da su seksualna aktivnost i seksualno zadovoljstvo korisni za psihičko zdravlje i dobrobit u starijim grupama ljudi, povezanost između seksualnog interesa i dugovečnosti nije istražena. Ova studija je prva koja prospektivno ispituje povezanost između seksualnog interesa, morala svih uzroka, smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti i raka u populaciji - objašnjavaju autori ovih studija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA