Vreme čitanja: oko 2 min.

4 stvari u kojima ne smete preterivati: Mogu da utiču na vaše zdravlje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Možete pokvariti svoje zravlje preterivanjem u dosta stvari, a ovo su neke za koje možda niste znali

  • 0
1062374231

Foto:Shutterstock

Reklo bi se da sve što nije umereno, može nam štetiti na neki način, pogotovo našem zdravlju.

Nekada u želji da nam bude bolje ili želeći brže rezultate neke rutine, možda čak i misleći da tako treba, dobijamo samo suprotno od našeg cilja, navodi "Thinkrightme.com"

Čak i dobre i zdrave navike mogu  nam škoditi, ukoliko se preterano primenjuju.

Ovo su četiri stvari na koje sigurno niste obraćali toliko pažnje ili ste mislili da vam može samo zdravo, lepo i dobro doprineti.

1. Pranje zuba

Preterano pranje zuba odnosi se na konkretno preterano trljanje zuba četkicom. Eksperti nalažu da je dovoljno dva puta u toku dana da se operu - ujutru posle jela i uveče pred spavanje.

Pranje zuba snažno troši zubnu gleđ i potiskuje desni, što dovodi do problema sa zubima. Ako vam se četkica za zube gnječi, perete previše jako.

Mirror toothbrushing pranje zuba zubi jutro pasta četkica za zube

Foto: Shutterstock

2. Vitamini

Prirodni vitamini koji su, na primer, u voću, odlični su jer, od momenta kada se zasitite, nećete ih uzimati više i to je idealna doza unosa. Ali, ukoliko imate neki vid nadoknade kao što su šumeće ili obične tablete, već treba biti ozbiljan.

Nezdrava je i kombinacija više različitih vitamina, jer tako možete bombardovati organizam. Kada dođe do predoziranja vitaminima u telu, normalan ćelijski rast se poremeti, a to može takođe prouzrokovati razne bolesti. Zato uvek vitamine treba uzimati uz prethodnu proveru sa lekarom.

3. Spavanje

Ništa slađe od odmora, dugog sna, naspavanosti... Ipak, nije dobar izbor da vam navika bude kasnije ustajanje zarad vašeg sna. Većina vikend gleda kao odličan trenutak da se posle duge nedelje konačno odmore, mada nije tako slatko.

Naime, navikavate organizam na "lenjost", on usporava rad vremenom, pritom će vam se dešavati da teže ustajete. Studije pokazuju da ljudi koji su preterivali u spavanju, veću šansu su imali da dobiju Alchajmerovu bolest.

Spavanje, san, odmor

Foto: Shutterstock

4. Vežbanje

Trening, snaga, želja, volja. Ako se sad namučite, vredeće kada za dva dana budete izgledali idealno, zar ne? Pa, nažalost nije isključivo tako, iako bismo svi voleli da jeste. Ali preterano vežbanje, može doneti samo suprotnosti od našeg cilja, a pritom i mnoge usputne problemčiće.

Vašem telu potreban je odmor nakon svakog urađenog treninga. Napravite dobar balans treninga i odmora, kako se mišići ne bi preopterili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA