Iv je doživela da njena cista na jajniku bude veća od bebe koju je nosila: Morala je hitno da bude operisana

Iv se srušila od bolova u 23. nedelji trudnoće, a skeniranje je otkrilo da je cista otekla za pet centimetara za nedelju dana, povećavajući se na 17 centimetara

  • 0

Iv Linkoln je doživela neobično i ne tako prijatno iznenađenje sedam nedelja nakon što je ostala trudna sa trećim detetom. Otkrila je da ima malu cistu na desnom jajniku u septembru, na prvom ultrazvuku, ali isprva nije bila mnogo zabrinuta.

Ova 36-godišnjakinja tvrdi da su joj lekari savetovali da se ne podvrgava operaciji uklanjanja ciste usred trudnoće zbog rizika po bebu, posebno jer joj to nije izazivalo probleme. Ali tokom narednih nekoliko nedelja njeni hormoni trudnoće su "hranili" cistu, uzrokujući da i ona raste zajedno sa njenom bebom.

Iv se srušila od bolova u 23. nedelji trudnoće, a skeniranje je otkrilo da je cista otekla za pet centimetara za nedelju dana, povećavajući se na 17 centimetara.

Međutim, lekari nisu preporučili operaciju, ali su rekli da, ako počne da oseća bol, da se vrati. Ubrzo nakon tog pregleda, Iv je počela da doživljava grčeve u boku koji nisu nestajali.

- Kao tup ubod. Nije prolazilo, pa sam čekala 24 sata, a onda pozvala doktora i on mi je rekao da sutradan dođem na ultrazvuk. Te noći sam se srušila i nisam mogla da hodam. Svaki mali pokret je bio tako oštar, kao ubod, pa smo otišli ​​u bolnicu. Objasnila sam im da imam cistu na desnoj strani, gde me boli, pa su me poslali na ultrazvuk i rekli: "sad je velika 17 centimetara". Porasla je pet centimetara za nedelju dana. To je bilo veoma alarmantno. Rekli su da je bila teška skoro dva kilograma. Beba je u to vreme imala jedva kilogram, tako da je bila mnogo veća - bila je oko dva i po puta veća od bebe - govorila je majka.

Majka je hitno prebačena u bolnicu, gde su lekari obavili opsežne testove zbog straha da bi masa mogla biti kancerogena. Srećom, magnetna rezonanca ih je uverila da se čini da je cista samo ispunjena krvlju i tečnošću i ona je zatim prebačena ginekološkom specijalistu u Vestčesterski medicinski centar, Valhala. Tamo su bili u pripravnosti u slučaju da njena beba mora da se rodi pre vremena tokom operacije, u ponedeljak 9. januara.

Iv je budna prošla kroz dvočasovnu proceduru sa blokadom bolova u kičmi kako bi smanjila rizik za svoju bebu.

- Bilo je alarmantno videti koliko je brzo rastla i, naravno, kada su stalno sugerisali da bi to mogao biti rak. Bilo je veoma zastrašujuće kada su mi objasnili koji je rizik po bebu kada imate operaciju, jer bi to moglo da izazove porođaj ili da izazove uznemirenost bebe. Morala sam da se sastanem sa odeljenjem za intenzivnu negu i čujem o svemu što će se desiti sa bebom ako moram da se porodim u 24. nedelji i da potpišem saglasnost. Morali su da mi naprave veći rez nego što je normalno. Moja posekotina je pet inča od pupka nadole, tako da su imali više prostora da uvuku ruke i izvuku cistu.

Ona sada poziva žene da leče ciste na jajnicima pre trudnoće, kako bi izbegle da budu u istoj situaciji kao ona.

- Ako znate da imate cistu na jajniku pre nego što zatrudnite, nemojte planirati trudnoću dok ne rešite cistu ili je ne uklonite. Velika je verovatnoća da će tokom trudnoće značajno porasti zbog hormona, tako da ćete možda morati na hitnu operaciju tokom trudnoće kao što sam ja uradila. Ako vam na samom početku trudnoće kažu da imate veliku cistu, zamolite da je izvade odmah nakon prvog tromesečja, dok je još uvek standardne veličine, pre nego što postane ogromna i bolna - poručuje Iv, a prenosi "The Sun".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA