Vreme čitanja: oko 2 min.

Britanac u očaju kupio opremu preko interneta i sam popravio sopstveni zub sa plastikom i lepkom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Upustio se u nešto što nikako nije preporučljivo

  • 0
Zubi, muškarac Foto: Shutterstock

Britanac Antoni Votson, koji nikako nije uspeo da zakaže državnog zubara zbog prevelike navale, a nije mogao da priušti privatnog lekara, u očajanju što nema drugog izbora, odlučio je da sam popravi sopstveni zub.

Preko interneta je za svega četiri i po evra kupio stomatološki komplet koji mu je bio neophodan za ovu "proceduru" i time se pridružio sve većem broju ljudi širom Ujedinjenog Kraljevstva koji su smatrali da nemaju drugog izbora osim da se upuste u stomatologiju po principu "uradi sam".

Antonijev zub je prvi put pukao pre više od 20 godina; bio je kruna. Nažalost, potpuno isti zub se ponovo razbio nakon što je Antonije zagrizao kolačić, zbog čega mu je bio potreban stomatološki tretman koji nije mogao niti da zakaže u državnoj, niti da priušti u privatnoj varijanti.

Lepak Foto:Shutterstock

Nakon što je propustio "nekoliko termina", Antoni je prema pravilniku knjige stomatologa "NHS-a" ostao bez mogućnosti lečenja, a nije imao gotovinu koja je potrebna za plaćanje privatnih honorara unapred.

Zato se upustio u nešto što nikako nije preporučljivo i, kako je ispričao za BBC News, otkrio je razne komplete za kućnu stomatologiju u ponudi nakon pretraživanja interneta. Odlučio se za najjeftiniji. Isporuku je primio već sledećeg dana. Komplet, koji je sadržao 20 grama plastičnih perli, koštao ga je svega nekoliko evra.

- Prokuvajte vodu u čajniku i stavite perle u vodu. One se onda spoje i postanu zaista meke i bistre. Potom ih oblikujete oko zuba i pustite da se ohlade. Uz veličinu mog zuba, trebalo je pet perli - ispričao je Antoni, koji je koristio superlepak da sve to popravi i postavi na svoje mesto.

Pa iako je, kako navodi "Mirror", slučajno zalepio prst tokom "uradi sam" tretmana, Antoni kaže da bi ponovio proces iznova ako bi morao.

Britanac je postao očajan, jer su usled reformi čak dve stomatološke klinike zatvorene u Antonijevom rodnom gradu Bridlingtonu samo u poslednja tri meseca. U gradu je ostala svega jedna ordinacija Državnog zdravstvenog osiguranja (na eng. skraćenica NHS) , ali trenutno ne primaju nove pacijente. Čak i oni u okolini koji mogu da priušte privatnu zdravstvenu zaštitu se stavljaju na listu čekanja.

(Telegraf.rs)

Video: Vlasnica na psu demonstrirala kako se pravilno peru zubi: Mogli bismo da se ugledamo na ovaj primer

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA