Vreme čitanja: oko 2 min.

Molila je doktore da je testiraju na rak, odbili su: Sad ne može da rodi dete

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova hrabra mlada žena ispričala je svoju potresnu priču o raku jajnika

  • 0
Jordanna Saye Foto: Facebook/Jordanna Saye

Džordana Sai (27) posetila je lekara opšte prakse kada je počela da oseća bolove u stomaku, nadimanje i stalnu potrebu za uriniranjem, što su tipični simptmi raka jajnika.

Ipak, lekar ju je poslao kući sa paracetamolom i odbacili su sumnju na ono najgore.

Prvo joj je objašnjeno da su njeni bolovi verovatno posledica endometrioze koja joj je ustanovljena 2015. godine.

Zatim joj je dve godine nakon rečeno da ima tumor na levom jajniku, ali su posle doktori to opet povezali sa endometriozom.

Zbog toga često je bila testirana na rak jajnika tako što je vadila krv i tumor markere.

I uprkos tome što je prošle godine imala visoke rezultate testova, rečeno joj je da to ima veze sa njenim stanjem i poslata je kući jer je "premlada za rak".

Nakon što joj se stanje pogoršalo i kada je izgubila kilažu hitno je poslata na magnetnu rezonancu, gde je viđena abnormalnost levog jajnika uz preporuku da se hitno ukloni.

Nakon operacije i vađenja levog jajnika mislila je da je noćna mora završena i želela je da krene u proces vantelesne oplodnje sa svojim partnerom.

Samo nekoliko dana pre nego što je trebalo da započne proces, lekar je ustanovio da ima rak jajnika u drugom stadijumu koji je zahvatio i drugi jajnik, njenu matericu i zid karlice.

Takođe se proširio na tkivo na stomaku, što je značilo da je bila potrebna potpuna histerektomija, odnosno da neće moći da zatrudni i rodi dete.

Nakon operacije preporučeno joj je i šest rundi hemioterapija.

- Moj život se 7. decembra 2022. godine okrenuo naglavačke. Ovu bitku sam već vodila jednom. Bilo je strašno, jer mi je rečeno da je sve bilo u redu i da sam mogla da započnem proces vantelesne oplodnje. Sada sam izgubila šansu da postanem majka. Slomljena sam i iscrpljena, nema reči kojima bih mogla da opišem svoja osećanja. Vreme je za najveću borbu u mom životu – kazala je ona, prenosi "The Sun“.

(Telegraf.rs)

Video: Teuta je u lokdaunu otkrila promenu na dojci: “Radovala sam se lečenju, znala sam da ću ozdraviti”

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA