Vreme čitanja: oko 2 min.

Zaspala je sa bolom u ramenu i više se nije probudila: Mama dvoje dece nije znala od čega boluje

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0

Kada se Kler Dafi jednog jutra probudila sa bolom u ramenu, mislila je da će topla kupka i dobar san biti dovoljni da joj ublaže bol. Mama dvoje dece je legla u krevet i zamolila svog muža Ričarda da je probudi ako se uspava. Nažalost, nikada se više nije probudila.

Kada je Ričard ušao u njihovu spavaću sobu da proveri da li se probudila, Kler nije reagovala. Mahnito je zvao hitnu pomoć, ali je već bilo prekasno. Kler je proglašena mrtvom 8. januara, ostavivši za sobom dvoje dece slomljenog srca. Imala je samo 41 godinu.

Kasnije je otkriveno da je Kler, koja je živela u Litl Haltonu sa Ričardom i decom Harijem (16) i Alis (15), umrla od plućne embolije.

Embolija pluća (EP) nastaje kada se tromb fragmentiše i odvojeni delovi (tromboembolusi), nošeni strujom krvi, dospeju u pluća. To je zapravo "plućni infarkt". Izvori embolusa u ovom slučaju su trombi koji se formiraju negde u venama tela (u stomaku, nogama i sl.) i od kojih se otkida deo i izaziva plućnu emboliju, piše "Stetoskop.info".

Simptomi plućne embolije uključuju oštre ili ubodne bolove u grudima, koji počinju iznenada ili se javljaju postepeno. Kratkoća daha, iskašljavanje krvi i osećaj nesvestice ili vrtoglavice su takođe uobičajeni znaci.

Nažalost, Klerina smrt nije jedina tragedija koja je pogodila porodicu u poslednje vreme. Samo tri nedelje pre njene smrti, Klerina mama Ketrin je takođe iznenada umrla 19. decembra - ostavivši Kler razorenu.

- Ketrinina smrt je još uvek pod istragom - rekao je Ričard idodaje: - Bio je to veliki šok. Ona nije bila dobro neko vreme i uzimala je mnogo lekova protiv bolova. Kler je provodila mnogo vremena sa svojom mamom, ona je morala da prođe pored njene kuće da bi stigla na posao, tako da ju je viđala svakodnevno.

- Njena porodica je bila njen glavni interes. Svako slobodno vreme koje je provodila sa ćerkom, sinom, nećacima. Bila je veoma orijentisana na porodicu - kaže Ričard i opisuje kako se Hari i Alis još uvek bore da se pomire sa maminom smrću.

- Moj sin je još uvek zatvoren. Za moju ćerku je bilo gore. Dok sam razgovarao telefonom sa bolničarima, njena spavaća soba je bila odmah pored. Čula je sve što se dešavalo, piše "Manchestereveningnews.co.uk".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA