Vreme čitanja: oko 2 min.

Mislila da joj srce kuca jer je videla dečka u kojeg je zaljubljena: Zapravo je imala infarkt

Vreme čitanja: oko 2 min.

S obzirom na to da je bila veoma mlada, lekari je nisu gledali kao hitan slučaj

  • 3

Kada je imala samo 14 godina Seira Zeager je doživela ono što osoba njenih godina nikada ne bi ni sanjala. Naime, ona je sa tadašnjom simpatijom otišla na maturi i kako kaže, njeno srce je krenulo jako da kuca. Ova devojka je mislila da njeno srce ubrzano kuca zbog zaljubljenosti, ali je ubrzo saznala pravi uzrok.

Prema njenim rečima, njeni "leptirići" u stomaku su se pretvorili u umor i bol u ruci. Kada je ustala iz kreveta kako bi otišla do spavaće sobe svojih roditelja, ova devojka se onesvestila.

- Osećala sam se kao da mi je slon na grudima - kaže ova devojka.

Njen otac, koji je inače lekar, pronašao ju je onesvešćenu na podu i odlučio da je odmah odveze u bolnicu.

S obzirom na to da je bila veoma mlada, lekari je nisu gledali kao hitan slučaj. Kada je ušla kod doktora na pregled on joj je rekao da ima "tinejdžersku anksioznost".

- Stvarno me je "slomilo" kad sam to čula jer mi je bilo neprijatno što je cela moja porodica bila tamo, a ja sam bratu upropastila rođendansku žurku - rekla je Seira.

Ipak, doktor joj je preporučio da ode u bolnicu kako bi uradila detaljnije analize. Kada je otišla tamo, saznala je da su testovi otkrili problem sa srcem i da mora da se podvrgne kateterizaciji srca kako bi identifikovali mesto ugruška.

Sledeće čega se seća je da se budi posle operacije i vidi sestru kako plače i izgovara: "Imala si srčani udar".

Seira je saznala da je rođena sa anomalijom na srcu, zvanom otvoreni foramen ovale, koja je omogućila ugrušku da se zaglavi u njenoj koronarnoj arteriji, uzrokujući srčani udar.

Ova devojka je morala šest meseci da pije lekove za razređivanje krvi i često je odlazila u bolnicu.

Posle sedam godina od ovog događaja, Seira je ponovo morala na operaciju srca. Od tada, ona vodi zdrav način života, ali još uvek se nosi s posledicama, ali utehu pronalazi u tome što širi svest o srčanim problemima i zdravom načinu života.

- Slušajte svoje telo, zauzmite se za sebe i pokušajte da živite najbolje moguće. To je kliše, ali je tako istinito - zaključila je ona, a prenosi "Insider".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA