Vreme čitanja: oko 2 min.

Doktorka otkrila savet kako da sprečite menstrualne bolove i pre nego što se pojave

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako ste neko ko trpi velike bolove tokom mestruacije, jedna doktorka je podelila savet za ublažavanje bolova

  • 0
bol u stomaku, grčevi, menstruacija, menstrualni bolovi, devojka, žena Foto: Shutterstock

Postoje jednostavne stvari koje možete učiniti i koje će vam zaista pomoći da ublažite bolove koji dolaze sa menstrualnim ciklusom.

Menstruacija se razlikuje od osobe do osobe i dok neke žene doživljavaju blaže grčeve, za druge bol može biti iscrpljujući.

Ako ste neko ko trpi velike bolove tokom mestruacije, jedna doktorka je podelila savet za ublažavanje bolova koji uključuje lek protiv bolova koji možete da koristite pre nego što menstruacija uopšte počne.

Dr Suzana Ansvort, stručnjak za menopauzu i žensko zdravlje, koja takođe radi kao interni stručnjak za ginekologiju, podelila je svoj savet za "The Mirror".

- Jedna od stvari koje često savetujem je uzimanje leka protiv bolova za koji znate da vama pomaže. Moj savet je uzimanje leka dan pre menstruacije jer unošenje u vaš sistem pre nego što zaista razvijete bol može biti od velike pomoći – kaže dr Unsvort. Potom možete nastaviti da ga uzimate nekoliko dana tokom menstruacije i nakon dva-tri dana bol bi trebalo da prestane.

Doktorka nastavlja:

- Jedna od najkorisnijih stvari koje možete učiniti da smanjite bol je vežbanje. Znamo da vežbanje proizvodi hemikalije u našem telu koje prelaze u naš mozak i čine da se osećamo dobro, a takođe utiču na signalizaciju bola, a jedan zaista dobar oblik vežbanja koji može biti efikasan je i intimni odnos.

- Korišćenje boce sa toplom vodom je još jedan jednostavan način koji lekari preporučuju kako biste se izborili sa bolom, mada mnogi žene koje imaju bolne menstruaciju to verovatno već znaju.

Ipak, ako vam menstruacija traje duže od 10 dana, bilo bi dobro da razgovarate sa lekarom, jer je to zaista maksimum koji menstruacija treba da traje, navodi ona.

I nije samo menstruacija koju treba da uzmete u obzir, već i vaš ceo ciklus.

Prema Nacionalnom zdravstvenom centru Britanije, prosečna menstruacija dolazi na svakih 28 dana, ali ako je vaš ciklus kraći od 24 dana, onda dr Ansvort preporučuje da to proverite sa svojim ginekologom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA