Vreme čitanja: oko 3 min.

Influenserka je imala "digitalni vertigo": "Zbog prekomerne upotrebe telefona bila sam nepokretna"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Rekla je da nije znala da je to njen telefon uzrokovao i da je satima ležala u krevetu, skrolujući po svom telefonu, od buđenja do ponovog odlaska na spavanje

  • 0

Influenserka tvrdi da je zbog prekomerne upotrebe telefona ostala prikovana za krevet šest meseci, oslanjajući se na invalidska kolica za pomoć pri kretanju.

Fenela Foks (29) veruje da je patila od "digitalne vrtoglavice" nakon što je zavisnost dovela do toga da je provodila 14 sati dnevno na svom mobilnom telefonu.

Influenserka koja svoje prihode ostvaruje putem interneta, počela je da pati od vrtoglavice dok je bila u inostranstvu u Portugalu u novembru 2021.

- Počela sam da dobijam vrtoglavicu. Sećam se kako sam se jednom vratila u stan nakon što sam kupila namirnice i samo sam pomislila da je sunčanica ili nešto slično, jednostavno se nisam osećala dobro - rekla je za "Miror".

Foks se vratila na "TikTok" početkom januara 2022. godine, rekavši svojim fanovima da se prvi put razbolela u oktobru 2021. nakon noćnog provoda.

- "Uhvatila" sam nešto krajem oktobra i dve nedelje kasnije dobila sam tešku vrtoglavicu. To je značilo da sam se borila da hodam, jer sam osećala stvarno veliku vrtoglavicu, sedam nedelja -rekla je Fenela.

Ona je otkrila da je planirala da zimski period provede negde na malo toplijem mestu u Portugalu, ali su njeni iscrpljujući simptomi, koji su uključivali probleme sa disanjem i poteškoće pri hodanju, sprečili njene planove.

@fenellascorner #duet with @freyasawbridge #longcovid #vertigo ♬ original sound - freyasawbridge

- Morala sam da se vratim u Veliku Britaniju da bih bila sa porodicom kako bi se oni brinuli o meni. Jednostavno nisam bila sposobna ni da se tuširam, da kuvam za sebe ili bilo šta. Provodila sam sve vreme u krevetu.

U razgovoru za "Mirror", Foks je rekla da je bila primorana da koristi invalidska kolica da se vrati kući iz Portugala.

U objavi na "TikToku", Foks je rekla da se oseća mnogo bolje, da sada može da hoda i da može mnogo lakše da diše.

Ali više od nedelju dana kasnije, Foks se vratila na TikTok da objasni da su se njeni iscrpljujući simptomi vratili.

- Vratila mi se vrtoglavica. Dakle, sada je drugi dan od kako ponovo imam vrtoglavicu nakon 10 dana. Jako mi je žao sebe i prilično sam uplašena. Ako neko ima bilo kakve savete kako da ovo prevaziđem, molim vas da mi kažete.

Lekari ni u Portugalu, ni u Velikoj Britaniji nisu mogli da kažu šta nije u redu.

Nakon što je istraživao potencijalne uzroke na internetu, njen tata je pronašao mogući odgovor - "sajber mučnina kretanja" ili "digitalna vrtoglavica".

Foks se uverila da je to ono što ima.

Rekla je da nije znala da je to njen telefon uzrokovao i da bi ležala u krevetu, skrolujući po svom telefonu od buđenja do ponovog odlaženja u krevet.

Telefon je sakrila sama od sebe i molila roditelje da joj više ne daju da ga koristi.

- Onda sam ponovo mogla da hodam.

Foks je upozorila sve svoje fanove i pratioce, rekavši da ako je na svom telefonu nekoliko sati dnevno, to može ponovo pokrenuti njene simptome.

- Kod vrtoglavice se savetuje da ustanete i prošetate - rekla je ona, dodajući da može proći tri ili četiri dana da simptomi nestanu.

- Sada znam da je odgovor da ustanete i prošetate, isključite telefon, bacite ga i pokušajte da prilagodite svoj um.

(Teegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA