Vreme čitanja: oko 2 min.

Moli je iznenada dijagnostikovan rak 4. stadijuma: Nada se oporavku i mogućnosti da ima decu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog agresivnosti njenog raka, Moli nije mogla da se podvrgne krioprezervaciji, očuvanju biološkog materijala hlađenjem na veoma niske temperature, kako bi zaštitila svoju plodnost pre nego što je počela hemoterapiju 21. februara

  • 0

Moli Mulheron (24) se vratila sa putovanja na ostrvima Galapagos, gde je počela da pati od poteškoća sa disanjem i gutanjem. Iako je imala takve probleme da se umalo udavila dok je ronila, lekari na ostrvima rekli su joj da su problemi "u njenoj glavi" i da je "previše pod stresom".

Vratila se u Veliku Britaniju 4. februara, nakon devet meseci boravka u inostranstvu, i u roku od 48 sati počela je da povraća i srušila se u supermarketu Booths u Severnom Jorkširu.

Moli je hitno prebačena u bolnicu Erdejl u Stitonu, u blizini Bredforda, gde su lekari pronašli tumor od 15 cm na njenom srcu i plućima i dijagnostikovali joj Non-Hočkin limfom u četvrtoj fazi.

- Samo sam plakala i vrištala i vrištala, to se desilo odjednom, znala sam da nešto nije u redu - rekla je Mulheron.

Dodala je: "Još ne mogu to sada da shvatim, kada mi je rečeno, vrištala sam mami o svojim budućim planovima, kako želim da budem mama i da se udam, sve što sam mogla da uradim je da buljim u zid i plačem i vrištim".

Zbog agresivnosti njenog raka, Moli nije mogla da se podvrgne krioprezervaciji, očuvanju biološkog materijala hlađenjem na veoma niske temperature, kako bi zaštitila svoju plodnost pre nego što je počela hemoterapiju 21. februara.

Lekari su joj umesto toga dali injekciju kako bi je stavili u privremenu ranu menopauzu u nadi da bi mogla da zatrudni, kada završi hemoterapiju.

Rekla je da je ovo bio najgori deo za nju jer je oduvek želela da bude mama.

Prepisali su joj steroide kako bi zaustavili rast tumora, a zbog uznapredovalog stanja tumora, brzo je započela hemoterapiju.

- Ceo život sam bio u formi i zdrava, uvek sam bila potpuno dobro, ne znam šta je ovo izazvalo, zdrava sam i mlada, pre tri nedelje sam bila na Galapagosu i živela sam svoj najbolji život - dodala je.

Doktori su joj rekli da se nadaju da će moći da izleče rak jer postoji mnogo opcija jer je mlada, fit i zdrava. Statistike pokazuju da četvrta faza NHL-a ima petogodišnju stopu preživljavanja od oko 64 odsto, piše "Daily Mail".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA