≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Piće od kog se najbrže stari pije većina ljudi: Može da izazove i gojaznost i druge bolesti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko imate naviku da pijete ove napitke, možda bi ipak trebalo da razmislite

  • 0
devojka, pije, sok, gazirani sok Foto:Shutterstock

Od pamtiveka ljudi pokušavaju da pronađu takozvani eliksir mladosti. Zbog toga ćete često videti reklame za kreme koje garantuju da "brišu godine", dijete koje "zaustavljaju starenje" i tako dalje.

Međutim, da li ste se ikada zapitali da li nešto možete preventivno da uradite, a da usporite starenje?

Istraživanja pokazuju da postoji jedno piće od kog se dosta brže stari, a ako ga se odreknete, to može pomoći da zaustavite prerano starenje.

Ispostavlja se da, kada je u pitanju starenje, nema goreg pića od slatkih gaziranih sokova.

Oni koji ih redovno piju imaju veći rizik od gojenja i određenih bolesti, a istraživanja pokazuju da čak može uticati na telo i na ćelijskom nivou. Sve to doprinosi nezdravijem, bržem starenju.

- Redovno konzumiranje gaziranih napitaka zaslađenih šećerom može vas na kraju dovesti u opasnost od raznih bolesti kao što su gojaznost, bolesti srca, dijabetes tip 2 i još mnogo toga. A pošto se rizik od tih bolesti automatski povećava kako starimo, previše šećera svakako ne pomaže - kaže dr Ejmi Gudson, a prenosi "Eatthis".

Takođe, studija iz 2021. godine pokazala je da konzumacija slatkih gaziranih sokova ima veze sa promenama u crevnim bakterijama i crevnoj mikroflori, upalama i oksidativnim stresom, a sve to je povezano sa preranim starenjem.

Autori te studije imali su jednostavnu preporuku - zamenite ova pića zdravijim izborom kad god možete i vaše telo će vam biti zahvalno.

(Telegraf.rs)

Video: Koja hrana može da vam pomogne u borbi sa sinusima?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA