Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog poremećaja u ishrani lice joj je prekriveno aknama: Sad kad zna od čega boluje situacija je bolja

Vreme čitanja: oko 2 min.

U početku, devojka je promene na licu pripisivala hormonskim aknama, ali njeno stanje se progresivno pogoršavalo

  • 0

Čarli-Šenon Bedford (20) se borila sa poremećajem u ishrani od svoje 12. godine, ali nikada nije mogla da zamisli da će joj to ostaviti bolne tragove nalik opekotinama i izbočine po licu. Studentkinja je živela sa toliko jakim bolom da nije mogla da podigne glavu i osećala se kao da ju je neko polio vrelom vodom po licu.

- Tek kada su grudvice počele da se pojavljuju, proverili su moju krv i otkrili da ne teče kako treba u mom telu. Moja koža je postala jarko crvena, imala sam osećaj kao da mi nešto stalno peče kožu - kaže Čarli.

Lekari veruju da je neuhranjenost kao rezultat Befordinog poremećaja u ishrani uticala na njen cirkulatorni sistem, što je dovelo do sakupljanja krvi na neuobičajenim mestima i izazivanja jarko crvene kože i bola, piše "NY Post".

U početku, Bedford je to pripisivala hormonskim aknama, ali njeno stanje se progresivno pogoršavalo.

- Kvržice su bile sa obe strane moje brade i obraza, skoro da nije bilo gnoja, ali je bol ponekad bio nepodnošljiv. Lice mi je stalno bilo otečeno, jedva sam mogla da govorim, a koža mi je sve vreme bila zažarena.

Njeno stanje počelo je da se pogoršava u julu 2020, a naredne dve godine bila je u agoniji. U međuvremenu neprestano je pokušavala da nađe nove načine da ublaži bol. Sve vreme, Bedford se suočavala sa nasilnicima na mreži.

@charlieshannonn #viral #dejavu #acnetreatment ♬ original sound - Hunter

- Rečeno mi je da izgledam kao žrtva požara, rečeno mi je da se ubijem, rečeno mi je da dobijem rak - priseća se ona u videu na "TikToku".


- Rečeno mi je da je moj poremećaj u ishrani trebalo da me ubije.

Veza između poremećaja u ishrani i upaljene kože konačno je uspostavljena sredinom 2021. godine, kad je posebno jaka bolest navela doktore da joj urade test krvi.

- Lekari su shvatili da moje telo proizvodi previše belih krvnih zrnaca, što dovodi do toga da krv ne putuje po mom telu kako treba, to se takođe naziva leukocitoza - objasnila je ona.

Leukocitoza je stanje u kom telo ima veći broj belih krvnih zrnaca od normalnog, što može dovesti do infekcija, upala, povreda i ponekad poremećaja imunološkog sistema.

Tokom ove godine njena koža se očistila i napravila je veliki korak ka oporavku.

(Telegraf.rs)

Video: Bizarni trend u šminkanju preplavio internet: Sipaju puder u vodu, pa ga nanose na lice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA