Vreme čitanja: oko 2 min.

Prelepa medicinska sestra je počela da podriguje i po 10 puta dnevno: Kad je saznala dijagnozu, usledio je šok

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odmah je završila na hitnoj operaciji

  • 1
Bejli Mekbrin Foto: Jam Press Vid/Bailey McBreen / M / The Mega Agency / Profimedia

Bejli Mekbrin (24), medicinska sestra sa Floride, odjednom nije mogla da prestane da podriguje i to do 10 puta dnevno, a onda je ​​otkrila da je njen simptom uzrokovan kancerom u kasnom stadijumu, prenosi Jutarnji list pisanje Daily Maila.

Njeno podrigivanje započelo je 2021., a ona ga je ignorisala sve dok nije otišla na pregled koji je pokazao da je simptom uznapredovao sve do refluksa kiseline i "mučnih" grčeva u želucu. Iako je vježbala više puta nedeljno i praktikovala zdrav život, na kraju joj je ustanovljen rak debelog creva u trećem stadijumu, što je za nju i porodicu predstavljalo "veliki šok.

Iako se podrigivanje kao znak raka može činiti bizarnim, rak debelog creva može uzrokovati opstrukcije u probavnom traktu, što dovodi do viška gasova.

- Prvi znak da nešto nije bilo u redu, iako to tada nisam znala, bio je kad sam počela preterano da podrigujem. Podrigivala sam 5-10 puta dnevno. To mi nije bilo normalno - otkrila je Mekbrin.

Iako je odmah završila na hitnoj operaciji, ona će morati da prima hemioterapije do kraja avgusta. Sada želi da podstakne i druge da slušaju svoje telo ako osete da nešto nije u redu.

Podrigivanje je počelo prošle godine, ali o tome u početku nije previše razmišljala. A onda je počela da pati i od refluksa kiseline, što su lekari pripisali tome što je patila i od mučnina. Sledeće godine je osetila da nešto zaista nije u redu - patila je od "neizdrživog" bola, kako kaže, i otkrila da ne može ići u toalet. Takođe nije imala ni apetit.

Budući da je po zanimanju medicinska sestra, Mekbrin je bila uverena da se u njenom telu događa neka vrsta "opstrukcije", ali kaže da "nije imala pojma" da je to zapravo tumor sve dok CT nije otkrio da se razvio u debelom crevu.

- Nikada ni u milion godina ne bih pomislila da su ti nejasni simptomi zapravo rak debelog creva u trećem stadijumu. To je zaista bilo vantelesno iskustvo za mene. Osećala sam kao da sedim u ćošku sobe i gledam kako mi postavljaju dijagnozu. Činilo mi se da se vreme usporilo, a otkucaji mog srca su se ubrzali. Bila sam u potpunom šoku. Prvo što sam uspela da izustim bilo je - "Nisam spremna da umrem.‘ Sve što sam mogla da učinim u tom trenutku bilo je da plačem i žalim za životom koji sam imala i psihički se pripremiti za ono što sledi", rekla je ona.

Bejli smatra da je tumor uzrokovao pojavu gastroezofagealne refluksne bolesti (GERB), hronične bolesti koja se događa kada se ezofagealni sfinkter ne može pravilno zatvoriti. Kada se taj sfinkter ne može zatvoriti, želučana kiselina putuje do jednjaka, uzrokujući gorušicu, podrigivanje i probleme s gutanjem.

- U mom slučaju, GERB je bio simptom jer je moj tumor polako izazivao potpunu opstrukciju creva", rekla je Bejli i dodala: - Kao rezultat toga, moja se hrana nije u potpunosti varila i bila je "zarobljena" iznad mog tumora, uzrokujući refluks i podrigivanje.

Mekbrin je samo jedna od mnogih mladih ljudi kojima je ustanovljen rak debelog creva

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teodora

    2. maj 2023 | 14:45

    E aferim nedicinska sestro. Ja profesor, pa posumnjah zbog kiseline u zelucu i refluksa i odoh na gastroskopiju sto pre. Dijagnoza - cir na zelucu. A imati te strasne bolove u crevima i nemogucnost imanja stolice svakom bi alarm bio - debelo crevo. Sad verovatno nosis stomu, neka je Bog uz tebe na tom putu. Nada umire poslednja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA