Vreme čitanja: oko 2 min.

Tinejdžer odlučio da mu amputiraju nogu u očajničkom pokušaju da zaustavi rak i spasi fudbalsku karijeru

Vreme čitanja: oko 2 min.

Konoru Eliotu iz grada Era u Škotskoj prošle godine je dijagnostikovan hondrosarkom, retki rak kostiju, a lekari su obavestili tinejdžera da bi amputacija bila najbolja opcija

  • 0

Tinejdžer Konor Eliot sam je zahtevao amputaciju noge iznad desnog kolena kako bi sprečio dalje širenje retkog raka kostiju od kojeg je oboleo. Ova odluka dodatno je bila veoma teška za Konora, jer je njegov najveći san bio da postane profesionalni fudbaler.

Dečaku, koji ima 15 godina, u novembru prošle godine dijagnostikovan je hondrosarkom, a posle skeniranja i biopsije, lekari u Kraljevskoj bolnici za decu u Glazgovu preporučili su amputaciju.

- Hirurg Rod Dankan je bio neverovatan. Konoru je objasnio da, ukoliko izabere opciju da rekonstruiše nogu, onda više neće moći da se bavi sportom, a ukoliko mu nogu amputiraju, mogao bi da se bavi fudbalom - pojasnila je situaciju dečakova mama Paulina, kako prenosi Mirror i dodala:

- Konor voli sport i želeo je da nastavi da igra fudbal, pa se nakon razgovora odlučio na amputaciju. Konor apsolutno voli i gospodina Dankana, lice mu se osvetli kada ga vidi i mnogo mu veruje.

Tinejdžer se veoma brzo i uspešno oporavio nakon operacije i sada je pozvan da trenira u Everton u Engleskoj Premijer ligi. On se takođe nada da će predstavljati škotsku nacionalnu fudbalsku reprezentaciju.

- Četiri nedelje nakon operacije vratio se na fudbalski teren i igrao fudbal. Napreduje i apsolutno mu se sviđa - potvrdila je mama i dodala:

- Ne mogu da verujem kakav je oporavak imao, to je neverovatno i ne mogu dovoljno da se zahvalim celom timu u Kraljevskoj bolnici za decu za sve što su učinili za njega. On je tako otporan, iznenadio me je i jednostavno mi je olakšao. On je potpuna inspiracija, to svi stalno govore i u pravu su.

Nakon operacije, Konora su iznenadili posetom i menadžer Er Junajteda Li Bulen i direktor kluba Grem Matija.

- Upoznali smo se sa Konorovom pričom. On je pokazao neverovatnu otpornost tokom svoje dijagnoze i posle operacije i bilo je sjajno videti ga nazad u Somerset Parku kako podržava tim. Njegova ljubav prema fudbalu je očigledna i sjajno je što je u stanju da nastavi da igra na visokom nivou sa fudbalskim timom sa amputirama. Konor je pokazao da bez obzira na to šta vam život baci, pozitivno razmišljanje je ključno. On se nosio sa veoma izazovnom situacijom sa zrelošću, pozitivnošću i briljantnom energijom i ponosni smo što ga imamo kao deo naše porodice u Er Junajtedu - rekao je Li.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA